Μεγάλες ουκρανικές απώλειες στο Ντονμπάς: Τρεις ταξιαρχίες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους

Σκληρά χτυπήματα της ρωσικής αεροπορίας σε ακόμα δύο ταξιαρχίες

Μεγάλες ουκρανικές απώλειες στο Ντονμπάς: Τρεις ταξιαρχίες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους

Τρεις ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους λόγω μεγάλων απωλειών στις μάχες που διεξάγονται  στις περιοχές Σόλενταρ, Αρτεμόβσκ και Αβντέεβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου αναφέρει:

«Ως αποτέλεσμα των ενεργών επιθετικών επιχειρήσεων των ρωσικών στρατευμάτων και των λαϊκών πολιτοφυλακών του DPR και του LPR στις περιοχές των οικισμών Соледар, Артёмовск και Авдеевка της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, μονάδες της 54ης μηχανοκίνητης, 56ης και 58ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίες πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, έχοντας χάσει τη μαχητική τους ικανότητα λόγω μεγάλων απωλειών, εγκατέλειψαν τις θέσεις τους».

Επιπλέον, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εξάλειψαν έως και 400 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με χτυπήματα υψηλής ακρίβειας , χτυπώντας το προσωρινό σημείο ανάπτυξης της 95ης ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή  Κονσταντίνοβκα -Константиновка  και έως και 130 άτομα όταν χτύπησαν τις θέσεις της 92ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στην περιοχή Χάρκοβο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον αέρα και αναχαίτισαν επίσης πέντε βλήματα MLRS, σημειώνει το Ria Novosti.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.