ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μεγάλη αναζωπύρωση στην πυρκαγιά της Πάρνηθας – Απειλείται και πάλι ο Εθνικός Δρυμός

Αναμένεται με αγωνία η έναρξη των ρίψεων νερού από τα εναέρια μέσα

Μεγάλη αναζωπύρωση στην πυρκαγιά της Πάρνηθας – Απειλείται και πάλι ο Εθνικός Δρυμός

Για άλλη μία φορά η φωτιά στην Πάρνηθα απειλεί τον Εθνικό Δρυμό καθώς τα ξημερώματα υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση στην Αγία Παρασκευή και βορειότερα προς το τελεφερίκ.

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Άγιος Νικόλαος και Αγία Παρασκευή. Η φωτιά έχει πλησιάσει προς τις πρώτες ταβέρνες.

Αναμένεται με αγωνία η έναρξη των ρίψεων νερού από τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ένας  πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε να παραλειφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα εστάλη και προειδοποίηση σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών.

Οι άνεμοι αυτή την ώρα έχουν ενισχυθεί και τα μέτωπα πλέον έχουν φουντώσει ξανά και απειλούν τον Δρυμό για άλλη μια φορά.

Η αναζωπύρωση στην Πάρνηθα στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τη συμβολή της λεωφόρου Πάρνηθος με την οδό Μπόσκιζα, καθώς και επί της οδού Φιλίας των Λαών προς Κατασκηνώσεις.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Φυλής, από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγία Κανάλα.

Στο σημείο επιχειρούν 226 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 69 οχήματα -συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων από τη Γαλλία- ενώ μέχρι και τη δύση του ηλίου επιχείρησαν 12 αεροσκάφη και 14 ελικόπτερα.

Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής.

Νωρίτερα το βράδυ το πύρινο μέτωπο βρισκόταν σε ύφεση, ωστόσο από τις 2 τα ξημερώματα και μετά η ένταση των ανέμων αυξήθηκε και σημειώθηκαν δύο αναζωπηρώσεις, η μία στην τοποθεσία Κεραμίδι και η άλλη στη χαράδρα Άγιος Γεώργιος (στο ύψος του Ξενία – Παλιό Σανατόριο).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου και στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο Αχαρνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.