ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεγάλη άσκηση της ΠΑ νότια της Κρήτης: 60 F-16 σε εκπαίδευση εναέριου ανεφοδιασμού με ισραηλινά ιπτάμενα τάνκερ

Αγνοείται η αυτόνομη ικανότητα ακόμα για την πολεμικής μας αεροπορία

Μεγάλη άσκηση της ΠΑ νότια της Κρήτης: 60 F-16  σε εκπαίδευση εναέριου ανεφοδιασμού με ισραηλινά ιπτάμενα τάνκερ

Οι άριστες σχέσεις Ελλάδας Ισραήλ και σε στρατιωτικό επίπεδο επιβεβαιώθηκαν και σήμερα με την μεγάλη άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας που πραγματοποιήθηκε νότια της Κρήτης.

Στην άσκηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις συμμετείχαν 60 ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αλλά και δύο ιπτάμενα τάνκερ της Ισραηλινής αεροπορίας (η ΠΑ στερείται αυτόνομα τέτοιων δυνατοτήτων παρά των αναγκών) .

Τα 60 μαχητικά F-16 όλων των τύπων και από τις οκτώ Πολεμικές Μοίρες της HAF απογειώθηκαν από τις βάσεις τους σε Σούδα, Άραξο, Νέα Αγχίαλο και Λάρισα και πέταξαν Νότια της Κρήτης.

Ο εναέριος ανεφοδιασμός των μαχητικών της HAF από τα δύο Air Tanker Boeing 707 της Israeli Air Force τα οποία βρέθηκαν εντός του Ελληνικού FIR πραγματοποιήθηκε η πρώτη κατά τη διάρκεια της ημέρας και η δεύτερη όταν έπεσε το σκοτάδι.

Όπως είναι γνωστό, η Πολεμική Αεροπορία δεν διαθέτει αεροσκάφος εναέριου εφοδιασμού σε αντίθεση με τους Ισραηλινούς που έχουν στο οπλοστάσιο τους συνολικά 7 Boeing 707 και ακόμη 4 KC-130 Hercules.

Ωστόσο όλοι σχεδόν οι Έλληνες ιπτάμενοι είναι πιστοποιημένοι στο Air Refueling καθώς η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία εκτός από τους Ισραηλινούς συνεργάζεται τόσο με τους Αμερικανούς της USAF όσο και με τους Γάλλους της Armee D’elAir που διαθέτουν ιπτάμενα τάνκερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.