Μέλος της συμμορίας των Αλβανών με τα Rolex ο κακοποιός με το ένα χέρι και ένα πόδι (φώτο)

Οι διάλογοι μεταξύ των μελών όταν τελείωναν την κλοπή καθώς και της απόκρυψης των διαρρηκτών εργαλείων και κλοπιμαίων

Μέλος της συμμορίας των Αλβανών με τα Rolex ο κακοποιός με το ένα χέρι και ένα πόδι (φώτο)

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης μετά από πολύμηνη έρευνα εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από ομάδα με διαρκή και δομημένη πανελλαδική δράση από τον Αύγουστο του 2022.

Σε συντονισμένη και ευρεία αστυνομική επιχείρηση με την συνδρομή και άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, στις 27 Ιανουαρίου στην Κόρινθο και στην Αττική, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της συμμορίας, αλβανικής καταγωγής ηλικίας 26 έως 44 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων, παράβαση περί ναρκωτικών ουσιών, βία κατά υπαλλήλων-δικαστικών και νομού περί Αλλοδαπών.

8

Από την μέχρι σήμερα έρευνά του έχουν προκύψει πανελλαδικά τουλάχιστον 21 περιπτώσεις κλοπών, με την εγκληματική οργάνωση να έχει αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους τουλάχιστον των 200.000 ευρώ, μόλις σε 5 μήνες δράσης.

Οι Αλβανοί κακοποιοί ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022. Χτυπούσαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως Αρκαδία, Κορίνθια, Αργολίδα, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Ευρυτανία, Πρέβεζα, Άρτα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

kakopoios__3_

Χρησιμοποιώντας και έχοντας ως «κάλυψη» ένα πολυτελές Mercedes Ι.Χ. «όργωναν» την ελληνική επικράτεια και έψαχναν τους επομένους στόχους τους. Αδυναμία τους ήταν τα κοσμήματα, πολύτιμα μέταλλα, μετρητά και πανάκριβα ρολόγια μάρκας Rolex, όπως φαίνεται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό.

kakopoios__7_

Έμπαιναν μέσα στα σπίτια παραβιάζοντας τα παράθυρα, μπαλκονόπορτες ή κύριες πόρτες εισόδου με περίτεχνο τρόπο και «ξάφριζαν» ότι χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας έβρισκαν.

Στην συνέχεια για να μην κινήσουν υποψήφιες επέβαιναν στο πολυτελές όχημα, το οποίο ήταν μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης έχοντας ευρωπαϊκές πινακίδες κυκλοφορίας (Ιταλίας) και διέφευγαν με την λεία τους κινούμενοι με υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο.

Το μεν αρχηγικό μέλος της οργάνωσης έμενε σε απόμερο αγροτικό χωριό της Κορίνθου, συγκεκριμένα στη Στιμάγκα. Αγροτικό χωριό με λιγοστούς κατοίκους, ώστε ο Αλβανός κακοποιός να περνάει απαρατήρητος, μακριά από διωκτικές Αρχές.

Ο δε οδηγός και αυτός βασικό μέλος της οργάνωσης, είναι κάτοικος Αττικής και υπεράνω πάσης υποψίας, λόγω τις ιδιαίτερης κινητικής αναπηρίας του (ένα χέρι, ένα πόδι).

kakopoios

Η αστυνομία το 2019 είχε προβεί στην δημοσιοποίηση των στοιχείων των μελών της αδίστακτης συμμορίας που σκότωσε στη διάρκεια ληστείας τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Ανάμεσα τους και ο ανάπηρος οδηγός, ο οποίος είναι εμπλεκόμενος στην δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη το 2018 στην Κηφισιά.

Πρόκειται για βασικό μέλος της οργάνωσης που είχε τον ρόλο του οδηγού του πολυτελούς οχήματος, αλλά και αυτός που εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου» κατά την διάρκεια των κλοπών και το όχημα διαφυγής.

Είναι το μέλος με κινητική αναπηρία, που το 2018-2019 είχε ενταχθεί στην τότε εγκληματική ομάδα των ληστών και κατηγορήθηκε ως «τσιλιαδόρος» και ότι είχε φυγαδεύσει τον φονιά του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, διασχίζοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα την Ελλάδα μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία, ώστε να χαθούν τα ίχνη του δολοφόνου στην Ευρώπη.

Ο ανάπηρος οδηγός (ένα χέρι, ένα πόδι) είχε ως την τέλεια «κάλυψη» το κινητικό του πρόβλημα, πράγμα που τον έκανε να περνά απαρατήρητος ως ύποπτος, μεταφέροντας τα κλοπιμαία, τα διαρρηκτικά εργαλεία και τα λοιπά μελή της εγκληματικής οργάνωσης από και προς τα υποψήφια θύματα τους. Σε τυχόν μπλόκα-ελεχγους των διωκτικών αρχών, τύχαινε ιδιαίτερης μεταχείρισης, μιας και η εικόνα ενός ανθρώπου με αναπηρία ήταν η τέλεια «βιτρίνα» για την εγκληματική τους δράση.

Το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχει απασχολήσει τις Ελληνικές Αρχές από το 2011 μέχρι και σήμερα, για συμμετοχή του σε εγκληματικές οργανώσεις για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών. Θεωρείται επικίνδυνος από τις διωκτικές αρχές, του είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα μας και γνώριζε πώς να ξεγλίστρα από τα αστυνομικά μπλόκα.

kakopoios__5_ kakopoios__6_

Μάλιστα, ήταν ένας από τους βασικούς διαρρήκτες «ποντικούς» που είχε εξαρθρωθεί η εγκληματική τους δράση στην Μύκονο το 2019 από τη Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφαλείας Αττικής. Ήταν αυτός που συντόνιζε τις κλοπές, στρατολογούσε τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης με ομοεθνείς του και ήταν ο βασικός επιχειρησιακός διαρρηκτής.

Μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων κοσμημάτων πέρασαν τα ελληνικά σύνορα προς την Αλβανία, σε κλεπταποδόχους που θα ήταν δύσκολο να εντοπιστούν από τις ελληνικές διωκτικές αρχές.

kakopoios__4_

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της δράσης τους όπου σε χωριό της Αρκαδίας τον Οκτώβριο του 2022 (Κανδήλα), η ηλικιωμένη ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον ληστή – μέλος της οργάνωσης και στην προσπάθεια διαφυγής του, αυτός την παρέσυρε και πετώντας την με δύναμη στο πάτωμα, αφήνοντας την χτυπημένη και αβοήθητη, έχοντας λεία όλα τα κοσμήματά της.

Όπως επίσης χαρακτηριστική είναι και η κλοπή οικίας τον Αύγουστο του 2022 που έγινε στην Στεμνίτσα Αρκαδίας σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία-κοσμηματοπώλη της περιοχής, όπου η λεία των δραστών σε κοσμήματα, πολύτιμα μέταλλα και χρυσαφικά ανέρχεται περί τα 120.000 ευρώ.

Ενδεικτικό του επιπέδου της δράσης και της οργάνωσής τους δεν ανέφεραν σχεδόν ποτέ τα κανονικά τους ονόματα, άλλαζαν συχνά τηλεφωνικές συνδέσεις και συσκευές, ενώ αυτά που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των κλοπών και κατά την καθημερινότητά τους ήταν κυρίως δηλωμένα σε ghost numbers. Η συχνή παράνομη μετάβαση τους από τον ελλαδικό χώρο προς την Αλβανία και η παραμονή τους εκεί για λίγες ημέρες, δυσχέραινε το αστυνομικό έργο και την έρευνα.

5

Χαρακτηριστικοί ήταν οι διάλογοι μεταξύ τους των μελών όταν τελείωναν την κλοπή καθώς και της απόκρυψης των διαρρηκτών εργαλείων και κλοπιμαίων:

ΜΕΛΟΣ 1: Εμπρός

ΜΕΛΟΣ 2: Α

ΜΕΛΟΣ 1: Εδώ κάτω είμαι εγώ, εδώ κοντά

ΜΕΛΟΣ 2: Που κάτω είσαι;

ΜΕΛΟΣ 1: Εδώ πάνω είμαι, κατεβαίνω για κάτω, ακριβώς εδώ στην πόρτα είμαι

ΜΕΛΟΣ 2: Έλα βγαίνω

ΜΕΛΟΣ 1: «….τα γάντια..;»

ΜΕΛΟΣ 2: «Βάλτα στην ρόδα..κατάλαβες;..»

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Κόρινθο και Αττική με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

· Το χρηματικό πόσο των 13.000 ευρώ
· Πλήθος ρολογιών, χρυσαφικών και κοσμημάτων
· Ηλεκτρονικές συσκευές,
· Πλήθος κινητών, καρτών sim,
· Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.