Μεσσηνία – Γιαγιά βρέφους: «Ήταν αδιάφορος και ειρωνικός ο πατέρας – Κάποιες φορές ήταν και απότομος»

Την Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα οι γονείς

Μεσσηνία – Γιαγιά βρέφους: «Ήταν αδιάφορος και ειρωνικός ο πατέρας – Κάποιες φορές ήταν και απότομος»

Η γιαγιά του μόλις 4 μηνών βρέφους που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων, σε κρίσιμη κατάσταση, «έσπασε» τη σιωπή της, την ώρα που οι γονείς από τη Μεσσηνία αναμένεται να απολογηθούν αύριο Τετάρτη.

Για τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι της, μίλησε η γιαγιά του βρέφους που φέρεται να έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον 20χρονο πατέρα του στη Μεσσηνία.

Η γιαγιά φιλοξενούσε το τελευταίο διάστημα την κόρη της με τον σύντροφό της και το παιδάκι τους.

Μιλώντας χθες στην τηλεόραση του Star, η γιαγιά του παιδιού που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων, αρχικά ευχήθηκε «ο Θεός να κάνει το θαύμα και να το σώσει».

Στη συνέχεια εξήγησε ότι η κόρη της είχε σχέση με τον πατέρα του μωρού της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου. Από φίλοι έγιναν ζευγάρι και στη συνέχεια προέκυψε η εγκυμοσύνη.

Γιαγιά βρέφους: Αδιάφορος και ειρωνικός ο 20χρονος πατέρας

«Δεν ξέρω αν η κόρη μου την ήθελε την εγκυμοσύνη. Αυτό το γνωρίζει σίγουρα η ίδια. Είναι πάρα πολύ κοινωνική και φιλότιμη και ευαίσθητη αλλά είναι και άνθρωπος που δεν εκδηλώνεται εύκολα. Δεν μου έλεγε πολλά πράγματα… Πολλές φορές την πίεζα με τον τρόπο μου για να μου μιλήσει γιατί την έβλεπα κάπως δυσαρεστημένη, αλλά δεν εκδηλωνόταν», είπε η γιαγιά του βρέφους.

Όπως είπε, ο πατέρας του βρέφους ήταν αδιάφορος και κάποιες φορές απότομος: «Ήταν αδιάφορος και ειρωνικός. Ασχολιόταν ελάχιστα με το παιδί. Κάποιες φορές ήταν και απότομος. Η κόρη μου τον αγαπούσε και μου έλεγε να μην του λέω τίποτα γιατί τα έπαιρνε στραβά και ξεσπούσε σε εκείνη», είπε η γιαγιά.

Για το αν είχε παρατηρήσει κάτι ύποπτο στο μωρό τον τελευταίο καιρό, τόνισε: «Τον τελευταίο καιρό παρατήρησα ότι το μωρό ήταν λίγο ταραγμένο και όταν κάποιες φορές πήγαινα να την αγγίξω, έβαζε τα κλάματα. Είχα παρατηρήσει κι ένα καρούμπαλο στο δεξί σημείο του κρανίου, αλλά και πάλι δεν ήμουν σίγουρη… γιατί σκέφτηκα ότι μπορεί να μεγάλωνε το κεφάλι της».

«Σαν γιαγιά εύχομαι ο Θεός να κάνει το θαύμα και να σώσει αυτό το βρέφος και σαν μητέρα εύχομαι να αθωωθεί το παιδί μου που υπέφερε όσα υπέφερε», πρόσθεσε η γυναίκα.

Την Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα οι γονείς

Ο 20χρονος πατέρας του βρέφους από την Κυπαρισσία, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον εισαγγελέα να απολογηθεί την Τετάρτη, στις 10:30.

Ο νεαρός βαρύνεται με κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακή βία.

Φέρεται να κακοποίησε βάναυσα το κοριτσάκι, το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Ελεύθερη αφέθηκε η μητέρα, η οποία επίσης συνελήφθη και θα οδηγηθεί κι εκείνη στον ανακριτή την Τετάρτη.

Από κοινού αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων καθώς σε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας, βρέθηκε ένα όπλο και μικροποσότητα χασίς. Ο πατέρας παραμένει κρατούμενος στο Τμήμα της Καλαμάτας.

Οι εξετάσεις του βρέφους και οι αντιφάσεις του ζεύγους

Όπως αναφέρεται, το παιδί υποβλήθηκε σε διάφορες εξετάσεις, αιματολογικές αλλά και σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου, θώρακος και κοιλίας, καθώς και σε οφθαλμολογική εξέταση (βυθοσκόπηση), όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν φανερό πως το παιδί είχε κακοποιηθεί.

Ο πατέρας φέρεται να έπεφτε σε αντιφάσεις ενώπιον των αστυνομικών, καθώς αφενός ανέφερε ότι η επιδείνωση του νεογνού προήλθε ξαφνικά, την ώρα που της άλλαζαν την πάνα με τη μητέρα του μωρού, όταν εκείνη έφτασε σπίτι μετά τη λήξη της βάρδιάς της σε καφετέρια.

Μάλιστα, έλεγε πως δεν είχε προβεί σε καμία βίαιη πράξη σε βάρος του βρέφους, ενώ για να δικαιολογήσει εμφανείς μώλωπες στο σώμα του ανέφερε: «…Μου είχε πέσει πριν λίγες μέρες, κατά την ώρα που την άλλαζα σε καναπέ».

Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος για τον τραυματισμό του νεογνού, αναφέροντας: «…Περί την 15.30 ώρα της 24/9/2022, ενώ στο σπίτι βρισκόμουν μόνος με το νεογνό και αφού το είχα ταΐσει, εκείνο άρχισε να κλαίει με σπαραγμούς τουλάχιστον για ένα τέταρτο της ώρας. Δεν ήξερα τι να κάνω και τελικά το σήκωσα και το έπιασα από τις μασχάλες και τα πλευρά και το ταρακουνούσα όλο και γρηγορότερα και δυνατότερα για αρκετή ώρα για να ηρεμήσει. Τότε αντιλήφθηκα ότι κάτι κακό έπαθε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.