ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μέχρι και σιτηρά με 25% έκπτωση αγοράζει από την Ουκρανία η Τουρκία όταν ο κόσμος πεινάει!

Συμφωνία εξαγωγής Κιέβου με Άγκυρα

Μέχρι και σιτηρά με 25% έκπτωση αγοράζει από την Ουκρανία η Τουρκία όταν ο κόσμος πεινάει!

Τα κέρδη της εμπλοκής της Τουρκίας στην υπόθεση της εξαγωγής των σιτηρών από την Ουκρανία, αρχίζουν να φαίνονται.

Το Κίεβο συμφώνησε να πουλήσει σιτηρά στην Άγκυρα με έκπτωση 25%, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Γεωργίας και Δασών, Βαχίτ Κιρίστσι, την ώρα που οι προειδοποιήσεις για παγκόσμια επισιτιστική κρίση ολοένα και αυξάνονται.

Η Άγκυρα συντονίζεται στενά με τη Μόσχα και το Κίεβο για την επίτευξη συμφωνίας για την επανέναρξη των αποστολών ουκρανικών γεωργικών προϊόντων από την Οδησσό, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα.

Το σχέδιο, που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, αναμένεται να ανοίξει έναν ασφαλή ναυτιλιακό διάδρομο εν μέσω της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αναμένεται στην τουρκική πρωτεύουσα την Τετάρτη για συνομιλίες σχετικά με το θέμα, με την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ να εκφράζουν επιφυλάξεις για την επόμενη ημέρα.

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ είπε χθες ότι τα τέσσερα μέρη επεξεργάζονταν ένα σχέδιο για την εκκαθάριση ναρκών που επιπλέουν στις ακτές της Οδησσού και αλλού κατά μήκος των ακτών της Ουκρανίας, καθώς και για τη διαφύλαξη του ναυτιλιακού διαδρόμου.

Η Άγκυρα φέρεται να έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια για τον καθαρισμό ναρκών στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού και τη συνοδεία πλοίων με σιτηρά, ενώ το Κίεβο έχει εκφράσει ανησυχίες ότι η απομάκρυνση των αμυντικών μηχανισμών θα μπορούσε να αφήσει το λιμάνι ανοιχτό στις ρωσικές επιθέσεις.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για τον αποκλεισμό των αποστολών. Ο Ζελένσκι είπε ότι έως και 25 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών έχουν κολλήσει τώρα χωρίς εξαγωγικούς δρόμους, αριθμός που θα μπορούσε να τριπλασιαστεί μέχρι το φθινόπωρο. Το Κίεβο πρόεσθεσε, αναζητά διαβεβαιώσεις ότι τα λιμάνια του θα προστατεύονται από ρωσικές επιθέσεις μόλις αφαιρεθούν οι νάρκες.

«Οι πιο σταθερές εγγυήσεις θα είναι τα όπλα» που θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικά πλοία εάν επιτεθούν σε ουκρανικά λιμάνια, είπε.

Η Μόσχα συμφώνησε σε ένα σχέδιο απελευθέρωσης αποστολών σιτηρών από την Οδησσό, ανέφερε η ρωσική Izvestia, επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους.

«Στα χωρικά ύδατα της γειτονικής χώρας, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις θα αναλάβουν την αποναρκοθέτηση και θα συνοδεύσουν επίσης τα πλοία μέχρι τα ουδέτερα ύδατα», αναφέρεται στην έκθεση της Δευτέρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια, τα ρωσικά πολεμικά πλοία θα συνοδεύουν τα πλοία που μεταφέρουν σιτηρά στον Βόσπορο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.