ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μέχρι τα Κύθηρα έφτασαν τα τουρκικά αλιευτικά – Έριξαν δίχτυα και σήκωσαν σημαία – «Έχουν άδεια»(βίντεο)

«Εάν εμείς περνούσαμε τόσο κοντά στην Τουρκία σίγουρα θα μας είχαν βυθίσει»

Μέχρι τα Κύθηρα έφτασαν τα τουρκικά αλιευτικά – Έριξαν δίχτυα και σήκωσαν σημαία – «Έχουν άδεια»(βίντεο)

Μέχρι τα Κύθηρα έφτασαν τουρκικά αλιευτικά για να ψαρέψουν, τα οποία ρίχνοντας τα δίχτυα τους σήκωσαν και σημαία κοντά στις ακτές του νησιού, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Γιώργος Κοντολέων, πρόεδρος Αλιευτικού Συλλόγου Κυθήρων.

Μάλιστα, ο ψαράς παρείχε στο Open και φωτογραφίες – ντοκουμέντο που τραβήχτηκαν πριν από περίπου 10 μέρες.

«Τα τουρκικά αλιευτικά περνάνε πολύ κοντά στη στεριά. Εάν εμείς περνούσαμε τόσο κοντά στην Τουρκία σίγουρα θα μας είχαν βυθίσει… Και δεν θα πηγαίναμε και εκεί», λέει ο ψαράς.

«Πάντα υπάρχει ένας φόβος, γιατί περνάνε;», σημειώνει ενώ αναφέρει πως έριξαν και δίκτυα έξω από το νησί.

Στην ίδια εκπομπή μιλώντας ο Ν. Σπανός, υποναύαρχος ε.α., περιγράφοντας τις φωτογραφίες λέει πως οι Τούρκοι ρίχνουν ιχθυοκλωβούς, κάτι το οποίο είναι παράνομο εάν δεν έχουν λάβει άδεια για τη ρυμούλκησή τους.

«Εάν ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα θα έπρεπε να συλληφθούν ανέφερε».

Από το ρεπορτάζ δεν έχει γίνει γνωστό, όπως μεταφέρθηκε στο OPEN, εάν τα τουρκικά αλιευτικά έχουν ελεγχθεί από το Λιμενικό Σώμα.

Τι απαντά το υπουργείο Ναυτιλίας για το τουρκικό αλιευτικό

Το υπουργείο Ναυτιλίας, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν υποτιθέμενη αλιεία τουρκικών αλιευτικών σκαφών σε ελληνικά χωρικά ύδατα προκειμένου να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, έκανε συγκεκριμένες διευκρινήσεις.

Όπως αναφέρει το υπουργείο κατά το μήνα Μάιο διέρχονται το Αιγαίο αλλά και το Ιόνιο, τουρκικά και αλβανικά ρυμουλκά αντίστοιχα. Αυτά έλκουν κενούς κλωβούς με προορισμό την κεντρική Μεσόγειο.

Τα εν λόγω ρυμουλκά, κινούνται με χαμηλές ταχύτητες (2-3 κόμβους), πρέπει να είναι αδειοδοτημένα από τον ECCAT και μεταβαίνουν στην Κεντρική Μεσόγειο για να μεταβιβάσουν στους κλωβούς τους ζωντανό ερυθρό τόνο. Αυτό θα αλιευθεί από αδειοδτημένα ΓΡΙ-ΓΡΙ. Εν συνεχεία, περίπου στα τέλη Ιουνίου θα διέλθουν πάλι το Αιγαίο προκειμένου να μεταφέρουν τον τόνο στις φάρμες πάχυνσης της Τουρκίας.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχουν γίνει διοπτεύσεις των εν λόγω ρυμουλκών τόσο από εναέρια, όσο και από θαλάσσια μέσα του Λιμενικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.