ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: Εισαγγελική εντολή για έλεγχο στο «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας του πατέρα Αντώνιου

Ερωτήματα για τις 300.000 ευρώ σε μετρητά που βρέθηκαν στον Κολωνό

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: Εισαγγελική εντολή για έλεγχο στο «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας του πατέρα Αντώνιου

Ο επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας του πατέρα Αντωνίου παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου».

Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή «πόθεν έσχες», λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ, πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Μέσω του ελέγχου στα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.

Ερωτήματα για τις 300.000 ευρώ σε μετρητά που βρέθηκαν στον Κολωνό

Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχουν τα διαβιβαστεί τα στοιχεία – προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκαν από τα κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας, κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και στην οικία (σ.σ. στην περιοχή της Ραφήνας) που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του, Σταματία Γεωργαντή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε κτίριο της ΜΚΟ στον Κολωνό, όπου είχαν δημιουργήσει διαμέρισμα ο ιδρυτής και η τέως πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου», εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό που κατά πληροφορίες φτάνει τις 300.000 ευρώ σε μετρητά (σ.σ. δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το ακριβές ποσό).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι σε εξέλιξη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για χρήματα που διατηρούνταν σε θυρίδα, την οποία φέρεται να επισκέφθηκε και να άδειασε την προηγούμενη εβδομάδα η Σταματία Γεωργαντή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.