ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: «Έμεινα τρεις μήνες σε απομόνωση – Είδα τον πατέρα Αντώνιο να χαστουκίζει κοπέλα»

Όσα αποκάλυψε νεαρή που φιλοξενούνταν επί έξι χρόνια στη δομή της Πωγώνιανης

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: «Έμεινα τρεις μήνες σε απομόνωση – Είδα τον πατέρα Αντώνιο να χαστουκίζει κοπέλα»

Η Σοφία, μία νεαρή κοπέλα που φιλοξενούνταν επί έξι χρόνια στη δομή της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» στην Πωγώνιανη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως βρέθηκε τρεις μήνες σε απομόνωση για ένα «παράπτωμα» που δεν είχε διαπράξει, ενώ αποκάλυψε πως είδε τον πατέρα Αντώνιο να χαστουκίζει μια κοπέλα.

«Υπήρχε μία περίοδος για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα που βίωσα και εγώ μια σκληρή τιμωρία», λέει η ίδια.

«Απομόνωση ονομάζεται, έτσι τουλάχιστον όπως το λένε εκείνοι. Ήμουν τρεις μήνες σε ένα δωμάτιο, καλοκαίρι», συνεχίζει η κοπέλα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η ίδια τονίζει ότι όλο αυτό το διάστημα δεν είχε έρθει σε επαφή ούτε με τα παιδιά της δομής ούτε με τους κατοίκους της Κόνιτσας.

«Ήμουν “συνένοχος” ενός γεγονότος που δεν το γνώριζα καθόλου. Απλά κάποιος είπε το όνομά μου και από εκεί και πέρα ούτε πώς ούτε γιατί τιμωρήθηκα, όπως τιμωρήθηκαν και τα υπόλοιπα παιδιά», συνεχίζει η κοπέλα και συμπληρώνει:

«Μέσα στη δομή, σαν κανόνας, θεωρούνταν ότι τα αγόρια δεν πρέπει να έχουν επαφές με τα κορίτσια. Ερωτικές σίγουρα. Τώρα και φιλικές ήταν “πότε έτσι πότε αλλιώς”. Αυτό άλλαζε κάποιες φορές. Έλεγαν ότι εφόσον θα έχουμε φιλικές επαφές μπορεί να πάει κι αλλού, οπότε ήταν πάντα “λίγο έτσι, λίγο αλλιώς”».

Το παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε η Σοφία, όπως αναφέρει, ήταν ότι κάποια άλλα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, είχαν μιλήσει μεταξύ τους. Για αυτό τιμωρήθηκε και μπήκε σε απομόνωση.

«Δεν ήμουν κλεισμένη συνεχώς. Ακολουθούσα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ξεκινούσα το πρωί στις 11, έπαιρνα το πρωινό μου και έκανα το αντίστοιχο πόστο που μού είχαν βάλει. Ή να βοηθάω στην καθαριότητα, ή στην κουζίνα ή σε κάποια αποθήκη που είχαν, μπορούσε να την τακτοποιήσω.

Η κάθε μία κοπέλα που είχε πάρει την τιμωρία της είχε και ένα άλλο πόστο. Γυρνούσα στο δωμάτιο μετά τις 15:00, έτρωγα στο δωμάτιό μου μόνη και μέχρι τις 17:00 είχα ξεκούραση. Μετά από τις 17:00 μέχρι τις 23:00 το βράδυ εργασία και μετά πάλι ξεκούραση».

Στο ερώτημα για το αν είχε δει ποτέ κάποιο στέλεχος της ΜΚΟ να ασκεί βία σε παιδί η κοπέλα απάντησε ότι είδε τον πατέρα Αντώνιο να χαστουκίζει σε μια κοπέλα.

«Η κοπέλα είχε κάνει διάφορα πράγματα που μάς προκαλούσαν πρόβλημα. Εκείνος μάς μάζεψε όλες μαζί για να πούμε τα παράπονα για να μπορεί να τα ακούει και εκείνη, να μη νομίζει ότι τα βγάζει από το κεφάλι του, και πάνω σε μία ένταση που είχανε απλά της έδωσε μια σφαλιάρα».

Μάλιστα η κοπέλα ανέφερε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει δει πολύ λίγες φορές τον αδερφό της που βρίσκεται ακόμα στην «Κιβωτό», καθώς οι υπεύθυνοι θεωρούσαν ότι η ίδια δεν αποτελεί καλό παράδειγμα, καθώς στα 18 της δεν είχε δουλειά και έβγαινε με παρέες περνώντας καλά.

Όπως λέει η κοπέλα, ο πατήρ Αντώνιος είχε δύο τρία παιδιά που βρίσκονταν συνεχώς μαζί του, τον συνόδευαν, πήγαιναν στις δομές, βοηθούσαν σε διάφορες ασχολίες κλπ. Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά ήταν και ο ένας καταγγέλλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.