ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» – Πατέρας Αντώνιος: «Δεν υπήρχε κάποιος δόλος»

Η υπεξαίρεση για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις αφορά ποσό δεκάδων χιλιάδων ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι που κατοικούσαν

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» – Πατέρας Αντώνιος: «Δεν υπήρχε κάποιος δόλος»

Η πλευρά του πατέρα Αντωνίου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την κλήση του ιδίου, αλλά και της συζύγου του, να καταθέσουν ως ύποπτοι για κακουργηματικές κατηγορίες, τονίζει πως «δεν υπήρχε κάποιος δόλος».

Ειδικότερα, κύκλοι του προβεβλημένου επικεφαλής της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» σχολίασαν στον ΣΚΑΪ ότι οι απαντήσεις για το οικονομικό σκέλος έχουν ήδη δοθεί σχετικά με την αγορά του ακινήτου στην Ήπειρο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών της οικονομικής εισαγγελίας.

«Η αγορά έγινε ύστερα από πώληση μίας ημιτελούς οικίας στη Λούτσα το 2010 και η βελτιοποίηση έγινε από την “Κιβωτό”, μιας και το ζευγάρι θα παραχωρούσε το ακίνητο στην οργάνωση για τις ανάγκες των παιδιών στην Ήπειρο, όπου το χρησιδάνειο έγινε το 2017. Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν κατοικήθηκε ποτέ από το ζεύγος, αλλά από την πρώτη στιγμή το χρησιμοποιεί η “Κιβωτός”, ακόμα και τώρα» σημειώνουν πηγές από το περιβάλλον του ιερωμένου.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του καλούνται ως ύποπτοι για τέλεση τριών κακουργημάτων (για τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος), σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών των δομών της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελικού λειτουργού προς την Οικονομική Αστυνομία, το ζευγάρι των άλλοτε κορυφαίων στη διοίκηση της Κιβωτού, καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση για τις κατηγορίες της απιστίας σε βάρος του Οργανισμού, υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπό έρευνα αδίκημα της απιστίας αφορά ποσό 190 χιλιάδων ευρώ που φαίνεται να δαπανήθηκε από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή Ηπείρου, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Το ακίνητο φαίνεται να είχε αγοραστεί με μετρητά στην αντικειμενική του αξία.

Η υπεξαίρεση για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, αφορά ποσό δεκάδων χιλιάδων ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι που κατοικούσαν το ζευγάρι.

Στο εν λόγω διαμέρισμα, που ανήκε στην Κιβωτό, αλλά και σε θυρίδες των δύο ελεγχόμενων, εντοπίστηκαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες, συνολικής αξίας 467 χιλιάδων ευρώ.

Ο εισαγγελέας ελέγχει αν τα υπό έρευνα ποσά και ο τρόπος διάθεσής τους, οδηγούν και στη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Από την πλευρά του πατέρα Αντωνίου, ακόμη, σημειώνεται ότι «τα χρήματα που παραδόθηκαν εκείνη την ημέρα, δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά στη δομή της “Κιβωτού” και παραδόθηκαν από την ίδια την πρεσβυτέρα. Τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της Κιβωτού κανονικά.

Όταν ήρθε η Οικονομική Αστυνομία, δεν είχε αναλάβει ακόμα η προσωρινή διοίκηση, για να παραδοθεί το ποσό σε αυτούς. Άλλωστε, υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού στην τράπεζα για να κατατεθούν μέσα στον λογαριασμό της οργάνωσης».

Τέλος, προστίθεται ότι «το κτήριο είναι αχανές (7.000 τετραγωνικά μέτρα). Ήταν ακατόρθωτο να βρεθούν εάν η ίδια δεν είχε πρόθεση να τα παραδώσει. Και για ποιον λόγο, άλλωστε, να μην συμβεί αυτό; Αφού ήδη ήταν περασμένα στα ταμεία της “Κιβωτού”, οπότε αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κάποιος δόλος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.