ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» – Πρεσβυτέρα: «Πήρα τα 347.000 ευρώ και τις λίρες από τη θυρίδα για να τα… μετρήσω»

Τουλάχιστον 14 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς του Οργανισμού

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» – Πρεσβυτέρα: «Πήρα τα 347.000 ευρώ και τις λίρες από τη θυρίδα για να τα… μετρήσω»

Η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου, όταν κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν μέσα σε μια κρύπτη τα μετρητά και οι χρυσές λίρες, δήλωσε στους αξιωματικούς της Οικονομικής Αστυνομίας πως: «πήρα τα 347.000 ευρώ και τις λίρες από τη θυρίδα της τράπεζας στον Κολωνό για να τα… μετρήσω».

Μάλιστα η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και υποστήριξε ότι μετά την καταμέτρηση το ρευστό θα το κατέθετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού».

Την ίδια ώρα τα νεώτερα στοιχεία από τις ελληνικές τράπεζες ανεβάζουν το ποσό των καταθέσεων σε 14 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα οι αρχές περιμένουν τις απαντήσεις από δυο ακόμη τράπεζες και έτσι δεν αποκλείεται το ποσό να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Λεφτά που ναι μεν ήταν σε λογαριασμούς της «Κιβωτού» ωστόσο διαχειριστές ήταν η ίδια και η ηλικιωμένη μητέρα του πατρός Αντωνίου.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αρχές είναι όλες οι κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών από τους οποίους την τελευταία πενταετία πέρασαν τουλάχιστον 35 εκατομμύρια ευρώ από τις δωρεές προς τη ΜΚΟ και τα νεώτερα στοιχεία δείχνουν κάποια σημαντικά ποσά προέρχονται από αδιευκρίνιστες πηγές.

Στην κρύπτη – χρηματοκιβώτιο στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι πάνω από τη δομή του Κολωνού εντοπίστηκαν ακόμα δολάρια και έγγραφα που πιθανόν να αποτελέσουν θησαυρό στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών.

Βέβαια πηγή υποστήριζε ότι οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι στη θυρίδα υπήρχαν μόνο αυτά τα χρήματα και πιθανολογούν ότι ενδεχομένως το μεγαλύτερο μέρος να βρίσκεται κρυμμένο σε άλλο σημείο. Και αυτό γιατί η θυρίδα που πριν από 9 ημέρες επισκέφθηκε για τελευταία φορά η παπαδιά είναι πλέον κενή.

Παράλληλα χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες του ζευγαριού έχουν μπει στο μικροσκόπιο και γίνεται ενδελεχής έλεγχος για να εντοπιστούν ύποπτες κινήσεις, περίεργες αγορές και μεταφορές χρημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, οι δυο άλλοι λογαριασμοί ελέγχονται, ενώ στο λογαριασμό μισθοδοσίας του παπά εντοπίστηκαν περίπου 120.000 ευρώ και το απίστευτο είναι πως δεν έχει γίνει καμία κίνηση την τελευταία δεκαετία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.