ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μολδαβός πρωθυπουργός: «Να εκδιωχθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την Υπερδνειστερία»

Ανοίγει νέο μέτωπο κατά της Ρωσίας;

Μολδαβός πρωθυπουργός: «Να εκδιωχθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την Υπερδνειστερία»

Ο νεοδιορισθείς Μολδαβός πρωθυπουργός Dorin Recean δήλωσε ότι η Υπερδνειστερία πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί και τα ρωσικά στρατεύματα «να αποβληθούν» από την αποσχισθείσα και μη αναγνωρισμένη Δημοκρατία.

Μάλιστα ευθέως είπε πως όταν αποχωρήσουν τα ρωσικά στρατεύματα οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει άμεσα να ενταχθούν κοινωνικά και οικονομικά στην υπόλοιπη χώρα.

Μάλιστα κάποιοι Ουκρανοί διοικητές έχουν προσφερθεί όπως έχουν δηλώσει «να βοηθήσουν την Μολδαβία ώστε να ξεφορτωθεί» τους Ρώσους στρατιώτες.

Η ρωσική δύναμη αποτελείται από 1.800 άνδρες και είναι μικρού μεγέθους. Δεν θεωρείται ότι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε μία επίθεση ισχυρών δυνάμεων από την Ουκρανία.

Η Υπερδνειστερία είναι αυτονομημένη και αποσχισμένη από την Μολδαβία από το 1991 όταν και οι κάτοικοι της περιοχής με την βοήθεια ρωσικών δυνάμεων επέλεξαν να ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο από την υπόλοιπη χώρα.

Το πρόβλημα με την Υπερδνειστερία δεν είναι μόνο τα ρωσικά στρατεύματα όπως ισχυρίζεται ο Μολδαβός πρωθυπουργός αλλά και ότι οι κάτοικοι δεν θέλουν να είναι Μολδαβοί.

Το σίγουρο είναι πως η Υπερδνειστερία έχει άμεση σχέση με την ουκρανική σύγκρουση. Η Βεσσαραβία σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο, που ενώνει την Ουκρανία με την Υπερδνειστερία αποτελεί στόχο του ρωσικού Επιτελείου.

Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νατάλια Γκαβριλίτα παραιτήθηκε προ δεκαημέρου.

“Εάν η κυβέρνησή μας είχε στο εσωτερικό την υποστήριξη που απολαμβάνει από τους εταίρους μας στο εξωτερικό, θα μπορούσαμε να κυβερνήσουμε για περισσότερο χρόνο” είχε δηλώσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.