ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μόσχα: «Η Πολωνία θα θεωρηθεί πρωταρχικός στόχος μας εάν εγκατασταθούν στο έδαφος της ΝΑΤΟϊκά πυρηνικά όπλα»

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε την Δευτέρα πως η Βαρσοβία είναι έτοιμη να υποδεχθεί στο έδαφός της πυρηνικά όπλα

Μόσχα: «Η Πολωνία θα θεωρηθεί πρωταρχικός στόχος μας εάν εγκατασταθούν στο έδαφος της ΝΑΤΟϊκά πυρηνικά όπλα»

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα θεωρήσει την Πολωνία έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της εάν αναπτυχθούν εκεί ΝΑΤΟϊκά πυρηνικά όπλα προειδοποιώντας έτσι την Βαρσοβία να μην προβεί σε μία τέτοια ενέργεια.

Τις δηλώσεις αυτές επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Κινήσεις σε αυτήν την κατεύθυνση δεν θα παράσχουν μεγαλύτερη ασφάλεια (στην Πολωνία ή σε άλλες χώρες που φιλοξενούν τέτοια όπλα)», δήλωσε σήμερα ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Δεν μιλάω καν για μόνιμη ανάπτυξη, η οποία συζητείται επίσης έντονα από τους θερμοκέφαλους στη Βαρσοβία. Επομένως, όλοι εκείνοι οι πολιτικοί που συζητούν τώρα με ενθουσιασμό ένα τέτοιο σχέδιο στην Πολωνία και πέρα, για τους δικούς τους λόγους, πρέπει να καταλάβουν το εξής:

Αυτή η κατεύθυνση δεν θα κάνει πιο ασφαλή την Πολωνία, αλλά οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις θα γίνουν σίγουρα στόχος».

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε πως η Βαρσοβία είναι έτοιμη να υποδεχθεί στο έδαφός της πυρηνικά όπλα, αν το ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος, αποφασίσει να ενισχύσει το ανατολικό σκέλος του για να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη νέων όπλων από τη Ρωσία στο Καλίνινγκραντ και στη Λευκορωσία.

«Αν οι σύμμαχοί μας αποφάσιζαν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα στο έδαφός μας για να ενισχύσουν την ασφάλεια του ανατολικού σκέλους του ΝΑΤΟ, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε», δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος μιλώντας στην εφημερίδα Fakty.

Μ.Ζαχάροβα: «Οποιαδήποτε πυρηνικά όπλα αναπτυχθούν στην Πολωνία θα αποτελέσουν στόχους»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σήμερα Πέμπτη, ότι οποιαδήποτε πυρηνικά όπλα αναπτυχθούν στην Πολωνία θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ.

Η Μ.Ζαχάροβα δήλωσε ακόμα κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν διαιρέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα.

Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Κίνα.

«Όσο για τις απόπειρες των Ηνωμένων Πολιτειών να βάλουν μια σφήνα στις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες μιλούν ανοιχτά γι’ αυτό», δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ίδια πρόσθεσε πως η σχέση της Ρωσίας με την Κίνα -με την οποία υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας «χωρίς όρια» λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία- δεν στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.