ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μετά την κατάληψη του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ οι Ρώσοι «στρώνουν» τον δρόμο για Χάρκοβο και Οδησσό με μπαράζ πυροβολικού

Πυραυλικές επιθέσεις σε Χάρκοβο, Ντόνμπας, Νικολάεφ και Ζαπορίζια

Μετά την κατάληψη του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ οι Ρώσοι «στρώνουν» τον δρόμο για Χάρκοβο και Οδησσό με μπαράζ πυροβολικού

Μετά την κατάληψη των περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ οι Ρώσοι ετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη φάση του πολέμου που είναι η κατάληψη του Χάρκοβου και της Οδησού.

Τα χτυπήματα σε Χάρκοβο, Ζαπορίζια και Νικολάεφ είναι αναμενόμενο να επαναλαμβάνονται συχνά καθώς οι τρεις αυτές πόλεις αποτελούν άμεσους στόχους των Ρώσων μόλις ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις στο Ντόνμπας.

Το Νικολάεφ είναι η «πόρτα» της Οδησσού.

Η Ζαπορίζια είναι η έκτη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη και στην ουσία είναι ότι έχει απομείνει υπό τον ουκρανικό έλεγχο στην ομώνυμη περιφέρεια.

Αν η Μόσχα καταφέρει να «αφαιρέσει» αυτές τις μεγάλες πόλεις τον έλεγχο του Κιέβου, ότι θα έχει απομείνει από την Ουκρανία εκτός του ότι δεν θα διαθέτει έξοδο στην Μαύρη Θάλασσα θα έχει  χάσει και τα μεγαλύτερα οικονομικά του κέντρα καθώς θα έχει απομείνει μόνο η πρωτεύουσα και το Λβιβ κοντά στα πολωνικά σύνορα.

Mπαράζ πυραυλικών επιθέσεων διεξήγαγαν σήμερα σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφοντας πέντε κέντρα διοίκησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές του Ντονμπάς και του Μικολάγιεφ ενώ επλήγησαν και τρεις αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών στην περιοχή της Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ ανέφερε επίση ότι η ρωσική αεροπορία έπληξε μία ουκρανική βάση αποθήκευσης οπλισμού και τεχνικού εξοπλισμού σε μία εργοστασιακή μονάδα που παρήγαγε τράκτορες στο Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας.

Σε ότι αφορά την πόλη Λισιτσάνσκ απομένει ένας πολύ μικρός τομέας στο νότιο τμήμα, που δεν έχει ακόμα εκκαθαριστεί. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες το ρωσικό ΥΠΑΜ να ανακοινώσει την πλήρη κατάληψη της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.