ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μπέλγκοροντ: Οι ρωσικές αρχές στέλνουν παιδιά σε άλλες πόλεις για να αποφύγουν τα τυφλά ουκρανικά χτυπήματα

Μετακινήθηκαν 93 παιδιά στο Βορονέζ

Μπέλγκοροντ: Οι ρωσικές αρχές στέλνουν παιδιά σε άλλες πόλεις για να αποφύγουν τα τυφλά ουκρανικά χτυπήματα

Σχεδόν εκατό παιδιά απομακρύνθηκαν από την ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της περιφέρειάς του, η οποία βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο των ουκρανικών δυνάμεων.

«Η πρώτη ομάδα παιδιών εστάλη από το Μπέλγκοροντ στην περιφέρεια Βορονέζ», δήλωσε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, διευκρινίζοντας ότι «93 παιδιά» θα μεταφερθούν εκεί «για ανάπαυση».

Ο Γκλάντκοφ διευκρίνισε ότι τις τρεις προσεχείς εβδομάδες, τα 93 παιδιά, τα οποία συνοδεύονται από 20 εκπαιδευτικούς, θα μετάσχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Η απόφαση αυτή ελήφθη μερικές ημέρες μετά την απομάκρυνση 300 ανθρώπων ύστερα από τον πολλαπλασιασμό των ουκρανικών επιθέσεων και την ανακοίνωση της μετάθεσης της επιστροφής στα θρανία για τις 19 Ιανουαρίου.

Την επομένη σφοδρού βομβαρδισμού της Ουκρανίας στις 29 Δεκεμβρίου, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, το Μπέλγκοροντ αποτέλεσε στόχο πλήγματος με 25 νεκρούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις τελευταίες μέρες, κι άλλες ρωσικές περιφέρειες που συνορεύουν με την Ουκρανία, όπως το Κουρσκ και το Οριόλ, επλήγησαν από ουκρανικούς βομβαρδισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.