ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σεούλ: «Η Β.Κορέα εκτόξευσε σήμερα τουλάχιστον 10 πυραύλους διαφόρων τύπων προς ανατολή & δύση»

«Έπεσε κοντά στα νοτιοκορεατικά χωρικά ύδατα νότια της γραμμής οροθεσίας για πρώτη φορά»

Σεούλ: «Η Β.Κορέα εκτόξευσε σήμερα τουλάχιστον 10 πυραύλους διαφόρων τύπων προς ανατολή & δύση»

Όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα σε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις τουλάχιστον δέκα πυραύλων διαφόρων τύπων!

Η Νότια Κορέα απάντησε με την εκτόξευση τριών πυραύλων αέρος-εδάφους από νοτιοκορεατικά μαχητικά που έπεσαν στην θάλασσα βόρεια της ζώνης οροθέτησης των δύο χωρών.

Η ανακοίνωση έγινε λίγη ώρα αφού ανώτερος αξιωματικός του στρατού επιβεβαίωσε πως «για πρώτη φορά» βαλλιστικός πύραυλος κατέπεσε κοντά στα χωρικά ύδατα της Σεούλ.

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον 10 πυραύλους διαφόρων τύπων σήμερα προς ανατολή και δύση», ενημέρωσε το επιτελείο, ενώ ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ διέταξε να υπάρξει «ταχεία αντίδραση» στις νέες «προκλήσεις» της Πιονγκγιάνγκ.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το γενικό επιτελείο ανακοίνωνε πως, «για πρώτη φορά», βορειοκορεατικός βαλλιστικός κατέπεσε «κοντά» στα «χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας», νότια της αμφισβητούμενης νοητής θαλάσσιας συνοριακής γραμμής.

Η εκτόξευση αυτή «είναι πολύ ασυνήθιστη και απαράδεκτη», υπογράμμισε ανώτερος αξιωματικός, εξηγώντας πως «έπεσε κοντά στα νοτιοκορεατικά χωρικά ύδατα, νότια της γραμμής οροθεσίας (…) για πρώτη φορά» αφότου διαιρέθηκε η κορεατική χερσόνησος το 1953.

Η Βόρεια Κορέα σύντομα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την 7η πυρηνική δοκιμή της και θέλει να έχει εξασφαλίσει ότι διαθέτει πλέον τους απαραίτητους φορείς που θα μεταφέρουν τα νέα πυρηνικά της όπλα.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Πιονγιάνγκ να μην προχωρήσει σε νέα πυρηνική δοκιμή αλλά δεν υπάρχει περίπτωση οι Βορειοκορεάτες να πτοηθούν από τις αμερικανικές «νουθετήσεις».

Oι αμερικανικές βάσεις σε Γκουάμ και Χαβάη έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Πρώτη φορά άλλωστε έχουν πραγματοποιήσει οι Βορειοκορεάτες τόσες πυραυλικές δοκιμές μέσα σε μία ημέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/IntelRoman/status/1587661029429116929

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.