ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

N.Μεντβέντεφ: «Ο Ντούντα αποκάλυψε το σχέδιο της Πολωνίας να προσαρτήσει τη Δυτική Ουκρανία»

Η Πολωνία έχει πάψει να κρύβει την επιθυμία της να προσαρτήσει μέρος του εδάφoυς της Ουκρανίας

N.Μεντβέντεφ: «Ο Ντούντα αποκάλυψε το σχέδιο της Πολωνίας να προσαρτήσει τη Δυτική Ουκρανία»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα ότι δεν θα υπάρχουν κρατικά σύνορα με την Ουκρανία τις επόμενες δεκαετίες, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είπε ότι αυτά τα λόγια μπορούν να θεωρηθούν ως επίσημη αναγνώριση των εδαφικών διεκδικήσεων κατά της Ουκρανίας.

«Ευπρόσδεκτο απόκτημα»

«Οι μάσκες έπεσαν», τόνισε ο ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων regnum.ru.

«Η Δυτική Ουκρανία θα είναι ένα ευπρόσδεκτο απόκτημα για την Πολωνία, η οποία διψάει για την επιστροφή των εδαφών της. Φυσικά, κάτω από το πέπλο όμορφων λέξεων για την αιώνια αδελφοσύνη. Αλλά τι θα κάνει ο παραιτηθείς ουκρανός γείτονας για χάρη ενός απατηλού ονείρου, για μια ευτυχισμένη ζωή κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ανέφερε ο Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα «μεγάλα λόγια» του Ντούντα είναι απλώς κάλυμμα για την ουσιαστική προσάρτηση του εδάφους της Δυτικής Ουκρανίας, στην οποία οδηγούν οι φαντασιώσεις όσων επιθυμούν την επιστροφή στο πάλαι ποτέ μεγαλείο των Πολωνών.

«Χωρίς σύνορα»

«Το έργο είναι απλό, να ανακτήσουμε τα πολυπόθητα ιστορικά εδάφη, κρυμμένα πίσω από την επιθετική αντιρωσική ρητορική και τα ψεύτικα λόγια για την κοινή ευτυχία με τη “χωρίς σύνορα” Ουκρανία. Για να εκδικηθούμε για τους πολυάριθμους διαμελισμούς της Πολωνίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Και συμπλήρωσε πως η «φανταστική αδελφότητα» δεν θα φέρει τίποτα στο Κίεβο παρά μόνο την απώλεια του κράτους.

Οι δηλώσεις Ντούντα

«Δεν θα υπάρχουν πλέον σύνορα» μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας είτε πρόκειται για ταξίδια χωρίς βίζα είτε για είσοδο στρατευμάτων, είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βαρσοβία, με αφορμή την Ημέρα της Πολωνικής Διασποράς, η οποία μεταδόθηκε από το πολωνικό τηλεοπτικό κανάλι TVP Info, γράφει το regnum.ru.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.