«Αρκεί μια εντολή στους στρατιωτικούς να καταθέσουν τα όπλα και να εκπληρώσουν τους όρους της Μόσχας»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι «η Ουκρανία μπορεί να βάλει τέλος στις εχθροπραξίες ακόμα και σήμερα, πριν από το τέλος της ημέρας… αρκεί μια εντολή στους στρατιωτικούς να καταθέσουν τα όπλα και να εκπληρώσουν τους όρους της Μόσχας».

«Η ουκρανική πλευρά μπορεί να σταματήσει τα πάντα πριν από το τέλος της τρέχουσας ημέρας, χρειάζεται μια διαταγή για τις εθνικιστικές μονάδες να καταθέσουν τα όπλα τους, μια διαταγή για τον ουκρανικό στρατό να καταθέσει τα όπλα του και πρέπει να πληρούνται οι όροι της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όλα μπορούν να τελειώσουν πριν από το τέλος της τρέχουσας ημέρας. Τα υπόλοιπα είναι σκέψεις του επικεφαλής του ουκρανικού κράτους», δήλωσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τα σχέδια τερματισμού των εχθροπραξιών στην Ουκρανία πριν από τον χειμώνα.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για το χτύπημα στο Κρεμεντσούκ, στην Πολτάβα της Ουκρανίας, τη χαρακτήρισε «πλήρη».

«Δεν έχω κάποιο σχόλιο, υπήρξε ένα πλήρες σχόλιο και μια εξήγηση από το υπουργείο Άμυνας, όπου απορρίπτεται πλήρως αυτή η εκδοχή (ο βομβαρδισμός εμπορικού κέντρου) και δίνονται απολύτως πλήρεις εξηγήσεις για το τι συνέβη, ποιο σημείο χτυπήθηκε», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, κάλεσε τους δημοσιογράφους «να καθοδηγούνται από τις εξηγήσεις του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας».