ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Πεσκόφ: «Οι δηλώσεις του Β.Ζελένσκι επιβεβαιώνουν την απροθυμία του Κιέβου να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα»

Γερμανία και Γαλλία διαμεσολάβησαν για τη σύναψη των πρώτων συμφωνιών του Μινσκ, που υπογράφηκαν το 2014 και το 2015

Ν.Πεσκόφ: «Οι δηλώσεις του Β.Ζελένσκι επιβεβαιώνουν την απροθυμία του Κιέβου να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, εκτίμησε σήμερα πως η δήλωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία «Μινσκ 3» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο των G20 στο Μπαλί, ο Ουκρανός πρόεδρος απέκλεισε σήμερα μια τρίτη «συμφωνία Μινσκ» -μια αναφορά στις δύο αποτυχημένες συμφωνίες εκεχειρίας ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα σχετικά με το καθεστώς της περιφέρειας του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

«Δεν θα επιτρέψουμε να περιμένει η Ρωσία να αναπτύξει δυνάμεις και μετά να ξεκινήσει μια νέα σειρά τρόμου και παγκόσμιας αποσταθεροποίησης. Δεν θα υπάρξει Μινσκ 3, το οποίο η Ρωσία θα παραβιάσει αμέσως μετά τη συμφωνία» δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ερωτηθείς σήμερα αν η δήλωση επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, ο Πεσκόφ απάντησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti: «Απολύτως».

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν ελάχιστες τους τελευταίους μήνες έπειτα από την κατάρρευση των αρχικών προσπαθειών να συμφωνηθεί εκεχειρία με διαμεσολάβηση στην Κωνσταντινούπολη κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γερμανία και η Γαλλία διαμεσολάβησαν για τη σύναψη των πρώτων συμφωνιών του Μινσκ, που υπογράφηκαν το 2014 και το 2015, για τις εκεχειρίες στην ανατολική Ουκρανία εν μέσω ενός πολέμου μεταξύ των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών και του Κιέβου. Αμφότερες οι πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν για την παραβίαση της συμφωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.