ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

U.S Navy: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ρωσικό Ναυτικό σε Αρκτική

U.S Navy: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ρωσικό Ναυτικό σε Αρκτική

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, U.S Navy, αφήνει «ανοιχτό» το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ρωσικό Ναυτικό στόλο στην Αρκτική μετά από δήλωση Αμερικανού Αξιωματούχου.

Να σημειωθεί πως η Αρκτική θεωρείται από πολλούς ειδικούς και στρατηγικούς αναλυτές ως το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Ο Αντιναύαρχος Άντριου Λιούις, Διοικητής του 2ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, μίλησε στο περιθώριο του Συνεδρίου «Sea-Air-Space Conference and Exposition» και είπε χαρακτηριστικά ότι το U.S Navy θα χαιρέτιζε κάθε ευκαιρία θετικής συνεργασίας με τους Ρώσους στρατιωτικούς ομολόγους του σε μια σειρά περιοχών στην Αρκτική.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι οι τομείς συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ότι θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την εξερεύνηση πετρελαίου, φυσικού αερίου και πολύτιμων μετάλλων, καθώς επίσης και για δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα, ενώ ακόμα έφερε ως παράδειγμα «προς μίμηση» την συνεργασία Νορβηγίας και Ρωσίας στους παραπάνω τομείς.

Επίσης, τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία μπορούν να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τη συνεργασία τους σε άλλα ζητήματα, αν υπάρχει ένα επαρκές επίπεδο αμοιβαίας κατανόησης, σεβασμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός Αντιναύαρχος έχει βρεθεί στο παρελθόν «αντιμέτωπος» με ρωσικές ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας, εντούτοις είχε δηλώσει ότι δεν υπήρξαν προβλήματα ή παρενοχλήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.