ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φωτιά Εύβοια: Έφεραν το ΠΝ να βοηθήσει και το παράτησαν στην τύχη του – Χωρίς μέριμνα για τροφή και διαμονή

Φωτιά Εύβοια: Έφεραν το ΠΝ να βοηθήσει και το παράτησαν στην τύχη του – Χωρίς μέριμνα για τροφή και διαμονή

Οι Ένοπλες Δυνάμεις επιστρατεύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς, μάλιστα το Πολεμικό Ναυτικό έστειλε αρκετά πλοία στη βόρεια Εύβοια για να βοηθήσει στην απομάκρυνση των πολιτών.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει διαθέσει δύο Αρματαγωγά, τέσσερις Κανονιοφόρους και τέσσερα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου (Σ.Α.Π.) της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (Δ.Υ.Κ.), των βατραχανθρώπων δηλαδή, για τις φωτιές στην Εύβοια. Από την Πέμπτη το βράδυ το ένα Αρματαγωγό, οι δύο Κανονιοφόροι και τα δύο Σ.Α.Π. και το Σάββατο το βράδυ τα υπόλοιπα.

Στη Λίμνη, τα πρώτα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού με πρωταγωνιστές τα Σ.Α.Π. επιχείρησαν απομακρύνοντας 36 ανθρώπους (ηλικιωμένους, παιδιά και μια έγκυο) και τους πήγαν στο φέρρυ που ήταν στην περιοχή γι’ αυτόν τον σκοπό.

Στο Πευκί τα άλλα δύο Σ.Α.Π. που έφτασαν το Σάββατο δεν χρειάστηκε η συνδρομή τους διότι οι κάτοικοι κατάφεραν και απωθήσαν τη φωτιά και δεν μπήκε στο χωριό.

Στις περιοχές πλέουν τα δύο Αρματαγωγά και οι τέσσερις Κανονιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού, απλά για να δείχνουν παρουσία.

Από την Τρίτη δεν υπάρχει κίνδυνος φωτιάς άμεσα στα χωριά αυτά, βάση πληροφορίας της Στρατονομίας και των Εθελοντών Διασωστών που επιχειρούν στις περιοχές και οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει σιγά σιγά να μπαίνουν σε «κανονικούς ρυθμούς».

Έκτοτε όλα τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παραμένουν στις περιοχές, με τα τέσσερα Σ.Α.Π. να παρευρίσκονται στα δύο χωριά δεμένα σε αναμονή οδηγιών από το ΓΕΝ, δίχως μέριμνα για τροφή και διαμονή για τα πληρώματα των σκαφών και στην τηλεφωνική αναφορά που έγινε επάνω στο θέμα με την ηγεσία, το ενδιαφέρον τους ήταν μόνο για το αν επαρκούν τα καύσιμα.

Να επισημανθεί ότι και οι Κανονιοφόροι έχουν πρόβλημα γλυκού νερού και τα πληρώματά τους μένουν χωρίς νερό για πολλές ώρες. Ευτυχώς έχουν εμφιαλωμένο νερό για να πίνουν.

Ο Στρατηγός Φλώρος έχει βάλει τον εκπρόσωπο Τύπου του Γ.Ε.Ε.Θ.Α., να παίρνει αποφάσεις σε βάρος των πληρωμάτων των Πολεμικών Πλοίων και των Σ.Α.Π. του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη Λίμνη ήδη υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι βλέπουν τα πληρώματα των σκαφών να κάθονται χωρίς να κάνουν τίποτα και να τους λένε «τι σας έφεραν εδώ, για να πίνετε καφέ;».

Ευτυχώς για την ώρα στο Πευκί δεν έχει γίνει κανένα παρόμοιο περιστατικό και οι κάτοικοι είναι πολύ φιλόξενοι και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα πληρώματα των σκαφών εκεί, δίνοντάς τους συνέχεια νερά και τρόφιμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.