ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παραδίδεται το σκάφος ΑΓΗΝΩΡ στην ΔΥΚ

Παραδίδεται το σκάφος ΑΓΗΝΩΡ στην ΔΥΚ

Το σκάφος “ΑΓΗΝΩΡ”, σύμφωνα με ξένο αμυντικό τύπο θα παραδοθεί στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό για το τμήμα ειδικών επιχειρήσεων. Τα Ελληνικά Ναυπηγεία ετοιμάζονται να παραδώσουν το πρώτο εγχώριο σχεδιασμένο σκάφος ειδικών επιχειρήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ναυπηγός στο πρακτορείο αμυντικών Janes.

Το νέο σκάφος, με το όνομα ΑΓΗΝΩΡ, κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το Πολεμικό Ναυτικό. Ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τις θαλάσσιες δοκιμές.

Ο Αγήνορας, ο μυθολογικός βασιλιάς της Τύρου της Φοινίκης, αναφέρεται στη Βιβλιοθήκη Απολλοδώρου ως γιος του θεού Ποσειδώνα και της Λιβύης, εγγονός του Επάφου και δίδυμος αδελφός του Βήλου.

Το σκάφος βασίζεται σε ένα σχέδιο που παρέχεται από τη Navinco και διαθέτει ένα βαθύ κύτος σχήματος V κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου.

Έχει εκτόπισμα 22 τόνους, συνολικό μήκος 17,60 μ., πλάτος 4,20 μ. και βύθισμα 0,95 μ. Τροφοδοτείται από δύο κινητήρες MAN V8 1.200 ίππων που παρέχουν ταχύτητα 35 kt με τελική ταχύτητα άνω των 45 kt με πλήρες φορτίο. Μπορεί να μεταφέρει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο έως 4,5 τόνους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το «ΑΓΗΝΩΡ» θα ενταχθεί στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του πολεμικού ναυτικού, και ανήκει στον στόλο των Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου (ΣΑΠ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.