Λίγο πριν την καθέλκυση η πρώτη γαλλική FDI – Στελέχη του ΠΝ ετοιμάζουν πυρετωδώς την σύμβαση

Λίγο πριν την καθέλκυση η πρώτη γαλλική FDI – Στελέχη του ΠΝ ετοιμάζουν πυρετωδώς την σύμβαση

Την ώρα που το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων δίνουν επί 24ώρου βάσεως μάχη για να ολοκληρωθεί η συμβασιοποίηση της συμφωνίας για την απόκτηση των φρεγατών Belh@rra, στα ναυπηγεία της Τουλόν στη νότια Γαλλία, η πρώτη FDI είναι στα… σκαριά και σταδιακά παίρνει την τελική της μορφή.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της ΓΔΑΕΕ που έχουν αναλάβει το εξαιρετικά επίπονο έργο της συγγραφής των συμβάσεων, η διαδικασία ενδέχεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του νέου έτους.

Θα ακολουθήσει η αποστολή των συμβάσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η εισαγωγή στο Κοινοβούλιο με την τελική ψήφιση. Η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως τον ερχόμενο Μάρτιο.

Μέχρι τότε φυσικά, κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού θα έχει μεταβεί στα ναυπηγεία της Naval Group στη Γαλλία όπου θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τις διαδικασίες ναυπήγησης της πρώτης FDI, που κατασκευάζεται για λογαριασμό του γαλλικού πολεμικού ναυτικού.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει την ευκαιρία να δει πλέον σε κανονική μορφή και όχι σε μακέτα τη φρεγάτα Belh@rra, να μελετήσει τα χαρακτηριστικά της και τις δυνατότητές της.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αφού ολοκληρωθεί η συμβασιοποίηση, το Πολεμικό Ναυτικό θα αρχίσει να οργανώνει την αποστολή των πρώτων πυρήνων στη Γαλλία, που θα μυηθούν στα μυστικά των Belh@rra.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, αρχικά μεταβαίνουν ο κυβερνήτης, ο ύπαρχος, ο Α’ μηχανικός και βασικοί υπόλογοι, ενώ σε δεύτερο χρόνο εκπαιδεύεται το υπόλοιπο πλήρωμα. Ο κάθε «πυρήνας» θα εκπαιδευτεί στον τομέα του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρώτη FDI λοιπόν θα πέσει το επόμενο διάστημα στο φυσικό της περιβάλλον. Είναι το πρώτο βήμα της Naval Group στο σπουδαίο project των FDI Belh@rra, που στέλνει παράλληλα αισιοδοξία μηνύματα στην Αθήνα για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, ώστε το 2025 η πρώτη Belh@rra με την ελληνική σημαία στην πλώρη, να φτάσει στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.