Ανοιχτά του λιμανιού της Λάρνακας αγκυροβόλησε η φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού «Jean Bart», η οποία αντικατέστησε τη φρεγάτα «Jean De Vienne» στην Ειρηνευτική Δύναμη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Λίβανο.

Για τον κατάπλου του πολεμικού σκάφους στην κυπριακή ΑΟΖ, το οποίο θεωρείται ένα από τα ισχυρά πλοία του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού εξοπλισμένο με νέα συστήματα συστήματα, η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε σχετική navtex, σύμφωνα με την οποία καλούνται τα πλεούμενα στην περιοχή να τηρούν απόσταση ασφαλείας, μέχρι και 0,5 ναυτικά μίλια από το πολεμικό πλοίο.

Η φρεγάτα τύπου F 70 AA είναι μία από τις δύο της υπο-κλάσης Cassard κα ισχεδιαστικά αποτελούν εξέλιξη των Georges Leygues και εκτελούν καθήκοντα αεράμυνας περιοχής σε συνδυασμό με τις δύο νεότερες φρεγάτες κλάσης Forbin. είναι εκτοπίσματος 4500τόνων και μήκους 139μέτρων και μετά τον πρόσφατο εκσυγχρονισμό τους φέρουν ραντάρ SMART-SMk2 ενώ πλήρης είναι ο εξοπλισμό της για καθήκοντα τόσο αεράμυνας όσο και πολέμου επιφανείας και ανθυποβρυχιακού.

Φέρουν εκτοξευτή ΜΚ13 με 40 πυραύλους Standard SM-1MR, 8 πυραύλους MM-40 EXOCET καθώς και τορπίλες κατά υποβρυχίων σε συνδυασμό με ελικόπτερο τύπου Panther.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!