Ν.Παναγιωτόπουλος: Ζητά το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των… «προσφυγικών» ροών

Ν.Παναγιωτόπουλος: Ζητά το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των… «προσφυγικών» ροών

Την αύξηση της ναυτικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για την αντιμετώπιση των «προσφυγικών» ροών, (που δεν είναι προσφυγικές πλέον) ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς όπως επισήμανε κατά τη διήμερη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες, οι μαζικές μεταναστευτικές ροές αποτελούν πρόκληση ασφάλειας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το σύνολο της Συμμαχίας.

Βέβαια αυτό που δεν είπε ο ΥΕΘΑ είναι τι ακριβώς ζητά από το ΝΑΤΟ: Την αναχαίτιση των «ροών» ή απλά την παρουσία του στην περιοχή ως άλλοθι;

Παράλληλα εξέφρασε «σοβαρή» ανησυχία για τις επιπτώσεις της μονομερούς τουρκικής εισβολής στη Συρία, στη σταθερότητα της περιοχής, την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. «Θέσαμε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα που απασχόλησε κι άλλους Συμμάχους, της παρείσφρησης πιθανών τρομοκρατών του ISIS στις μεταναστευτικές ροές», παρατήρησε σχετικά στη δήλωση του, μετά το τέλος των εργασιών της συνόδου.

Παναγιωτόπουλος: Στη Συρία δεν θα επιτευχθεί λύση με στρατιωτικά μέσα

Ειδικά για το θέμα της Συρίας επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση με στρατιωτικά μέσα. Όσον αφορά στις προκλήσεις ασφάλειας που εκπορεύονται από το Νότο, ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε τη Συμμαχία να διαφυλάξει εμπράκτως την αρχή του «αδιαίρετου της ασφάλειας», και ως εκ τούτου οι πόροι και η επιχειρησιακή σχεδίαση του ΝΑΤΟ θα πρέπει να καλύπτουν ισότιμα τόσο την Ανατολική όσο και την Νότια πτέρυγα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με τον επιμερισμό των αμυντικών δαπανών της Συμμαχίας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, παρά τους υφιστάμενους οικονομικούς περιορισμούς, συνεχίζει να επενδύει άνω του 2% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος στην Άμυνα, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί αξιόπιστο και συνεπή Σύμμαχο. «Το κάνουμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όχι μόνο επειδή είναι υποχρέωσή μας προς το ΝΑΤΟ αλλά επειδή και είναι ανάγκη ώστε η χώρα μας να διαθέτει αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωση του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.