ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γαλλικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ θέλουν να ματαιώσουν την αγορά των φρεγατών Belh@rra από την Ελλάδα αλλά δεν θα είναι εύκολο

Γαλλικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ θέλουν να ματαιώσουν την αγορά των  φρεγατών Belh@rra από την Ελλάδα αλλά δεν θα είναι εύκολο

Ως αμερικανική «επίθεση» στα γαλλικά συμφέροντα χαρακτηρίζει γαλλικό περιοδικό την αμερικανική προσφορά δύο αντιτορπιλικών Arleigh Burke από το αμερικανικό Ναυτικό στο ΠΝ.

Βέβαια η προσφορά δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία επίσημη πηγή, και το γαλλικό περιοδικό επικαλείται τα ελληνικά δημοσιεύματα και μόνο από τα οποία ξεκίνησε η όλη ιστορία, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση όπως αναφέρει θα είναι αμερικανική «σφήνα» στο πρόγραμμα των Belh@rra, ώστε να ματαιωθεί η αγορά των γαλλικών φρεγατών από την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα και όπως αναφέρει πάντα το γαλλικό περιοδικό, η προσφορά δύο Arleigh Burke στην Ελλάδα, δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση καθώς το αμερικανικό Ναυτικό δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την απόσυρση κάποιων σκαφών του, ενώ αντίθετα αντιμετωπίζει αυξημένα προβλήματα από την διαρκώς διογκούμενη δύναμη του κινεζικού Ναυτικού το οποίο ενέταξε πρόσφατα στη δύναμή του 6 αντιτορπιλικά Type 052D.

Παράλληλα όπως αναφέρει ούτε το πρόγραμμα για την αντικατάσταση των σκαφών Ticoderogna δεν έχει ξεκινήσει, ούτε αυτό για τις νέες φρεγάτες πολλαπλών αποστολών FFG/X έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης, κάτι που θα επέτρεπε την αντικατάσταση μέρους των Arleigh Burke.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.