ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καταδρομικά Ticonderoga: Θα μπορούσαν να είναι το επόμενο κύριο σκάφος επιφανείας του ΠΝ;

Καταδρομικά Ticonderoga: Θα μπορούσαν να είναι το επόμενο κύριο σκάφος επιφανείας του ΠΝ;

H φημολογία για πιθανή παραχώρηση στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ δύο καταδρομικών κλάσης Ticonderoga ξεκίνησε όταν συμπτωματικά χρεοκόπησε οριστικά το ευφάνταστο σενάριο ορισμένων για αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke.

Το ότι 10-15 από αυτά τα παλαιά πλοία, αλλά ακόμα ισχυρά, δεν θα εκσυγχρονιστούν, πυροδότησε τα σενάρια απόκτησής τους από το ΠΝ, το οποίο ξεμένει ταχύτατα από κύρια πλοία επιφανείας (κανονικά το 2025 μόνο οι ΜΕΚΟ-200ΗΝ θα πλέουν, εκσυγχρονισμένες ή όχι).

Υπάρχει περίπτωση απόκτησης καταδρομικών Ticonderoga, από το ΠΝ; Κατηγορηματικά, όχι!

Δεν είναι τοποθέτηση στην συνήθη «φιλολoγική» συζήτηση, αν «κάνουν ή δεν κάνουν» για το ΠΝ.

Απλώς σήμερα, το ΠΝ δεν μπορεί να… «σηκώσει» πλοία τέτοιων λειτουργικών αναγκών.

Δεν έχει προσωπικό (απαιτούνται 330 άτομα πλήρωμα από το μόνιμο προσωπικό), δεν έχει κονδύλια για όπλα και συντήρηση, δεν έχει εγκαταστάσεις (δεν μπορούν να αξιοποιηθούν τα πλοία καν άμεσα στον κεντρικό ναύσταθμο της Σαλαμίνας λόγω εκτοπίσματος, χωρίς να γίνουν πολλές και σημαντικές εργασίας) και ούτε πρόκειται να τα αποκτήσει όλα αυτά, όσο τα κονδύλια για την άμυνα της χώρας ελέγχονται από τους δανειστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.