Απειλητικός Ερντογάν σε Πούτιν: «Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις στην Συρία με τον σκληρό τρόπο»!

Απειλητικός Ερντογάν σε Πούτιν: «Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις στην Συρία με τον σκληρό τρόπο»!

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγη ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομολόγό του Ρ.Τ.Ερντογάν, την πρώτη μετά τους βομβαρδισμούς του τουρκικού Στρατού στην Ιντλίμπ.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ και από ότι έχει γίνει γνωστό έως τώρα, ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε σε αυστηρό τρόπο στον Πούτιν, ότι οι επιθέσεις του συριακού Στρατού στην Ιντλιμπ, αποτελούν «πλήγμα» στην «ειρηνευτική διαδικασία» και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να απαντά στις επιθέσεις αυτές με τον «σκληρό τρόπο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος δήλωσε ότι η επίθεση του καθεστώτος Άσαντ εναντίον του στρατού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην περιοχή για την αποτροπή συγκρούσεων στην Ιντλίμπ, έθεσε σε κίνδυνο την κοινή προσπάθεια διατήρησης ειρήνης στη Συρία.

Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το δικαίωμά της να προστατεύεται από τέτοιες επιθέσεις, με τον πιο σκληρό τρόπο», ανέφερε η τουρκική προεδρία.


Πήρε… “αέρα” από Πομπέο

Η εμφάνιση αυτή του Τούρκου προέδρου απέναντι στον “σύμμαχό” του Πούτιν έχει να κάνει και με το γεγονός ότι οι ΗΠΑ του έδωσαν τον σχετικό “αέρα” για να προχωρήσει σε νέους βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ. Ο Ενροτγάν κινούμενος εντέχνως πάντα φροντίζει να έχει τη μια εκ των δύο υπερδυνάμεων πάντα στο πλευρό του ανάλογα με τις καταστάσεις που τον συμφέρουν.

Οι ΗΠΑ στηρίζουν «πλήρως» τη στρατιωτική δράση της Τουρκίας ενάντια στο συριακό στρατό στην επαρχία Ιντλίμπ και τη θεωρούν ενέργεια αυτοάμυνας ως αντίποινα, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σε ανακοίνωσή του.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του νατοϊκού μας συμμάχου, της Τουρκίας, στον απόηχο της επίθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών Τούρκων στρατιωτικών που υπηρετούσαν σε ένα φυλάκιο παρατήρησης που χρησιμοποιείτο για συντονισμό και αποκλιμάκωση και στηρίζουμε πλήρως τις δικαιολογημένες ενέργειες αυτοάμυνας της Τουρκίας, που έγιναν ως αντίποινα», τόνισε ο Πομπέο.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας καταδίκασε «τις διαρκείς, αδικαιολόγητες και ανελέητες επιθέσεις του καθεστώτος της Ρωσίας, του Ιράν και της Χεζμπολάχ ενάντια τον πληθυσμό της Ιντλίμπ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.