ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμερικανικό Ναυτικό: Απάλλαξαν τελικά των καθηκόντων του τον κυβερνήτη του USS Theodore Roosevelt!

Αμερικανικό Ναυτικό: Απάλλαξαν τελικά των καθηκόντων του τον κυβερνήτη του USS Theodore Roosevelt!

Ο κυβερνήτης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Theodore Roosevelt», Μπρεντ Κρόζιερ, απομακρύνθηκε τελικά από τη θέση του την Πέμπτη (02/04) μετά την επιστολή που έστειλε σε ανωτέρους του, καλώντας σε εκκένωση του σκάφους, καθώς οι ναύτες είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό (COVID-19) όπως επεσήμανε.

Ο κορωνοϊός (COVID-19) χτύπησε και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Theodore Roosevelt», αλλά ο πλοίαρχός του, Μπρεντ Κρόζιερ, που καλούσε σε εκκένωση, απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του, το Ναυτικό των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ο διοικητής του αεροπλανοφόρου «κατεβλήθη» από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ο κ. Κρόζιερ είχε στείλει επιστολή στους ανωτέρους του, παρακάμπτοντας πολλά «σκαλοπάτια» στην ιεραρχία και στην οποία επισήμανε ότι οι ναύτες του αεροπλανοφόρου είχαν μολυνθεί από τον φονικό ιό.

Μπορεί το αίτημά του για εκκένωση του αεροπλανοφόρου να έγινε αποδεκτό την Πέμπτη (02/04), αλλά το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας επιμένει ότι η απόλυσή του ήταν «προς το καλύτερο συμφέρον του Ναυτικού και του έθνους».

Ο εκτελών χρέη υπουργού Ναυτικών των ΗΠΑ, Τόμας Μόντλι, είπε:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι ο καπετάνιος Κρόζιερ έκανε ό,τι σκέφτηκε πως ήταν καλύτερο για την υγεία και την ασφάλεια του πληρώματός του. Δυστυχώς, όμως, έκανε το αντίθετο» και πρόσθεσε ότι η κίνησή του αυτή ίσως ενθάρρυνε τους «αντιπάλους» ώστε να εκμεταλλευτούν την ευάλωτη κατάσταση του αεροπλανοφόρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κύριος λόγος πάντως που φαίνεται να οδήγησε στην απομάκρυνση του κυβερνήτη ήταν το γεγονός ότι του καταλογίζουν πως ήταν ο υπεύθυνος για την διαρροή στον Τύπο της επιστολής αυτής κάτι έκανε γνωστό το θέμα με το αεροπλανοφόρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.