ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γαλλικές φρεγάτες με πυραύλους cruise ή αμερικανικές παράκτιες MMSC; – Κ.Γρίβας και Τ.Γκουριώτης απαντούν στο ερώτημα

Γαλλικές φρεγάτες με πυραύλους cruise ή αμερικανικές παράκτιες MMSC; – Κ.Γρίβας και Τ.Γκουριώτης απαντούν στο ερώτημα

Κορυφώνεται η προσπάθεια μη απόκτησης από την Ελλάδα ναυτικών στρατηγικών όπλων και πιο συγκεκριμένα του πυραύλου cruise SCALP Naval που θα συνόδευε την επιλογή των γαλλικών Belh@rra ή FREMM και η κατάληξη της προσπάθειας του ΠΝ να προμηθευτεί τελικά τις φρεγάτες παρακτίου άμυνας MMSC της Lockheed Martin, οι οποίες κατά γενική ομολογία είναι μια αποτυχημένη σχεδίαση του αμερικανικού Ναυτικού το οποίο ήδη έχει σταματήσει το πρόγραμμα ναυπήγησής του.

Κατόπιν εργωδών προσπαθειών ανώτατου στρατιωτικού -όπως αναφέρουν οι «κακές γλώσσες» του ΥΠΕΘΑ- η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο να παραιτηθεί από το στρατηγικό πλεονέκτημα των γαλλικών φρεγατών και να οδεύσει προς πλοία που ελάχιστη διαφορά έχουν από τις νυν MEKO-200HN και ακριβώς το μισό βεληνεκές από το ραντάρ των Belh@rra: 250 χλμ. έναντι 500 χλμ.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν εκτενώς στην δημόσια συζήτηση που είχαν στην εκπομπή PRONEWS του Alert TV, ο καθηγητής Γεωστρατηγικής και προηγμένων Τεχνολογιών Κώστας Γρίβας και ο παρουσιαστής της εκπομπής και διευθυντής του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης.

Δείτε το απόσπασμα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.