Τι ανακοίνωσε ο Παναγιωτόπουλος για την πρόσληψη προσωπικού στο Πολεμικό Ναυτικό

Τι ανακοίνωσε ο Παναγιωτόπουλος για την πρόσληψη προσωπικού στο Πολεμικό Ναυτικό

Στοιχεία για τις εν εξελίξει διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού στο Πολεμικό Ναυτικό έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του Μέρα25 Φωτεινή Μπακαδήμα με θέμα «Μείωση πολιτικού προσωπικού στο Πολεμικό Ναυτικό».

Παράλληλα ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι «εντός των ορίων της ακολουθούμενης δημοσιονομικής πολιτικής, οι σημαντικές ελλείψεις προσωπικού σε τεχνικές ειδικότητες, θα ληφθούν υπόψη κατά προτεραιότητα, κατά τον ετήσιο σχεδιασμό προσλήψεων τακτικού και εποχικού πολιτικού προσωπικού, έτους 2022, προκειμένου οι υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, οι οποίες απασχολούν το εν λόγω προσωπικό, να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τους».

Όσον αφορά στις προσλήψεις:

– Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την πρόσληψη 73 ατόμων τεχνικών ειδικοτήτων στο Πολεμικό Ναυτικό, (προκήρυξη 1Κ/2021),

– Κινήθηκε η διαδικασία για πρόσληψη 138 μονίμων υπαλλήλων για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (υπ’αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./17/3238/11.03.21 Απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ33/2006), και επίκειται η έκδοση σχετικής προκήρυξης από το ΑΣΕΠ.

Από τις θέσεις αυτές, οι 19 αφορούν σε διάφορους κλάδους και κατηγορίες προσωπικού, υγειονομικών ειδικοτήτων, οι οποίες κατανέμονται στα Ναυτικά Νοσοκομεία (ΝΝΑ -Αθήνας, ΝΝΠ-Πειραιά, ΝΝΚ-Κρήτης και ΝΝΣ-Σαλαμίνας).

H ενίσχυση στρατιωτικών νοσοκομείων και του ΠΝ

Συναφώς, κατά την παρούσα φάση και στο πλαίσιο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ενίσχυσης των στρατιωτικών νοσοκομείων και εν προκειμένω των νοσοκομείων του ΠΝ, με επικουρικό πολιτικό προσωπικό υγειονομικών ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα, λόγω της υγειονομικής κρίσης, κατά τα έτη 2020-2021 προσλήφθηκαν στο ΓΕΝ, 59 άτομα (52 για ΝΝΑ και 7 για ΝΝΚ), οι συμβάσεις των οποίων παρατάθηκαν έως την 31η Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν.4737/20.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περαιτέρω επιχειρείται η αύξηση του πολιτικού προσωπικού τεχνικών ειδικοτήτων μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.