ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Το Ναυτικό της Ρωσίας παρακολουθεί ιταλική φρεγάτα που εισέβαλε στη Μαύρη Θάλασσα

Το Ναυτικό της Ρωσίας παρακολουθεί ιταλική φρεγάτα που εισέβαλε στη Μαύρη Θάλασσα

Ένα ακόμα επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς το πρωί της Πέμπτης εισέβαλλε μια ιταλική φρεγάτα στην περιοχή.

Η ιταλική φρεγάτα έγινε αντιληπτή από το Ναυτικό της Ρωσίας και πλέον βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση.

Συγκεκριμένα ενώ το ρωσικό Ναυτικό είχε ολοκληρώσει άσκηση με πραγματικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα, μια ιταλική φρεγάτα έκανε την εμφάνισή της, σημαίνοντας συναγερμό.

Το ιταλικό πολεμικό πλοίο τέθηκε αμέσως υπό στενή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης του υπουργείου Άμυνας της χώρας, ο ρωσικός στόλος παρακολουθεί στενά τη φρεγάτα του ιταλικού Ναυτικού από όταν εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα, μετά τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποίησαν η Ουκρανία και οι χώρες του ΝΑΤΟ στην ίδια ευρύτερη περιοχή.

«Οι δυνάμεις και τα μέσα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ελέγχουν τις ενέργειες της φρεγάτας Virginio Fasan CGN του ιταλικού ναυτικού, η οποία εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα την 1η Ιουλίου 2021», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό εισβολής ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς το έπραξαν τις προηγούμενες ημέρες και οι Ολλανδοί, αλλά και οι Βρετανοί.

Σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις η ετοιμότητα των ρωσικών δυνάμεων ήταν εμφανής, καθώς περικύκλωσε τα πολεμικά πλοία των Ολλανδών και των Βρετανών, τα οποία εν συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε εάν αυτά τα τρία περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους, όμως μέσα σε περίπου μία εβδομάδα έχουμε αρκετά «θερμά» επεισόδια στη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία δημιουργούν ερωτήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.