ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Αμερικανικό Ναυτικό: Ανακοίνωσε την οριστική απόσυρση των τελευταίων 13 καταδρομικών Ticonderoga

Τα παροπλισμένα σκάφη θα χρησιμοποιηθούν για ανταλλακτικά και ως στόχοι

Αμερικανικό Ναυτικό: Ανακοίνωσε την οριστική απόσυρση των τελευταίων 13 καταδρομικών Ticonderoga

Το Ναυτικό των ΗΠΑ  καθόρισε το πρόγραμμά του για τον παροπλισμό και των τελευταίων δεκατριών καταδρομικών κλάσης Ticonderoga.

Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό το  USN  θα αποσύρει τα τελευταία δύο πλοία, το USS Chosin (CG 65) και το Cape St. (CG 71), έως το 2027.

Αυτό θα σηματοδοτήσει το τέλος της επιχειρησιακής ζωής μιας κλάσης με περισσότερες από τρεις δεκαετίες υπηρεσίας, που είναι αξιοσημείωτη ως η πρώτη που ενσωμάτωσε τα συστήματα διαχείρισης μάχης AEGIS.

Σύμφωνα με το Naval News, η απόφαση του Ναυτικού των ΗΠΑ έρχεται λίγο μετά την ακύρωση των εργασιών εκσυγχρονισμού παραβιάζοντας έτσι τις εντολές από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, το οποίο είχε υποστηρίξει τη συνέχιση του προγράμματος.

Οι εντάσεις μεταξύ πολιτικών και αξιωματικών του Ναυτικού σχετικά με την τύχη αυτών των καταδρομικών δεν είναι νέες. Το 2022, ανώτεροι αξιωματούχοι του USN  είχαν ζητήσει τον παροπλισμό τριάντα εννέα πλοίων, συμπεριλαμβανομένων και όλων των σκαφών κλάσης Ticonderoga, αλλά αντιμετώπισαν κοινοβουλευτική αντίσταση που τους ανάγκασε να διατηρήσουν σε υπηρεσία τα δεκατρία πλοία, τα οποία θα αποσυρθούν τελικά τα επόμενα έτη.

Αρχικά, το Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού των TICODERONGA  σκόπευε στον εκσυγχρονισμό  επτά καταδρομικών, από τα οποία μόνο δύο το ολοκλήρωσαν και επέστρεψαν σε ενεργό υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ, τα πλοία Hue City (CG 66) και Anzio (CG 68) αποσύρθηκαν λόγω κακής κατάστασης και καθυστερήσεων στο πρόγραμμα των εργασιών.

Οικονομικά, το αποτυχημένο σχέδιο εκσυγχρονισμού κόστισε στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Το προηγούμενο αίτημα του Ναυτικού των ΗΠΑ να αποσυρθεί ολόκληρη η κλάση Ticonderoga ανέφερε σημαντικές προκλήσεις που θα συνεπαγόταν μια τέτοια διαδικασία.

Παρακάτω είναι το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για κάθε προγραμματισμένο παροπλισμό, ταξινομημένο με βάση τις προβλεπόμενες ημερομηνίες:

το USS Vicksburg (CG 69) θα αποσυρθεί στο τέλος αυτού του μήνα, το USS Cowpens (CG 63) θα ακολουθήσει στα τέλη Αυγούστου και Το USS Antietam (CG 54) και το USS Leyte Gulf (CG 55) θα αποσυρθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Τα καταδρομικά USS Philippine Sea (CG 58), USS Normandy (CG 60), USS Shiloh (CG 67) και USS Lake Erie (CG 70) προβλέπεται να αποσυρθούν το 2025.

Τα πλοία USS Princeton (CG 59), USS Ο Robert Smalls (CG 62) και το USS Gettysburg (CG 64) θα φτάσουν στο τέλος τους το 2026.

Τα υπόλοιπα δύο πλοία, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, προγραμματίζονται να αποσυρθούν το 2027.

Όσον αφορά την τύχη των δεκατριών πλοίων θα διαλυθούν για ανταλλακτικά και εξοπλισμό για άλλα πλοία.

Οποιαδήποτε πλοία εξακολουθούν να επιπλέουν μετά από αυτές τις διαδικασίες θα χρησιμοποιηθούν επίσης σε ασκήσεις βύθισης (SINKEX).

Σύμφωνα με το Ναυτικό των ΗΠΑ, τα πλοία που θα αντικαταστήσουν την κλάση Ticonderoga μόλις αποσυρθούν θα είναι τα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke Flight III, από τα οποία μόνο ένα είναι επί του παρόντος σε υπηρεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.