ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αναδιάρθρωση ανωτάτων στελεχών για το ρωσικό Ναυτικό – Αλλαγές λόγω των πρόσφατων απωλειών

Πλήρωσαν το τίμημα για τις συνεχίζομενες απώλειες πολεμικών πλοίων και προσωπικού

Αναδιάρθρωση ανωτάτων στελεχών για το ρωσικό Ναυτικό – Αλλαγές λόγω των πρόσφατων απωλειών

Η σειρά απωλειών για το ρωσικό πολεμικό ναυτικό, από το Moskva εώς και τις μεγάλες απώλειες των πλοίων του αποβατικού στόλου στη Μάυρη Θάλασσα, οδήγησαν σε αλλαγές ανωτάτων στελεχών.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι νέος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού αναλαμβάνει ο ναύαρχος Αλεξάντερ Μοϊσέγεφ.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους ανώτατους διοικητές των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανέφερε επίσης ότι ο αντιναύαρχος Κονσταντίν Καμπαντσόφ διορίστηκε διοικητής του Βόρειου Στόλου και ο αντιναύαρχος Σεργκέι Πιντσούκ διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Με προεδρικό διάταγμα ο Μοϊσέγεφ αντικαθιστά τον Νικολάι Εβμένοφ που ήταν αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού από τον Μάιο του 2019. Ο Μοϊσέγεφ είχε ήδη εμφανιστεί με τη νέα του ιδιότητα στα μέσα Μαρτίου, σε μια τελετή που έγινε στο λιμάνι της Κροστάνδης.

Ο Σ.Πιντσούκ γεννήθηκε το 1971 στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, σύμφωνα με το βιογραφικό του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου. Το 2011 προήχθη σε διοικητή της ναυτικής βάσης του Νοβοροσίσκ, στη Μαύρη Θάλασσα ενώ το 2016 ανέλαβε τα ηνία του Στόλου της Κασπίας.

Η αλλαγή διοίκησης στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας έρχεται έπειτα από μια σειρά επιτυχιών της Ουκρανίας στη ζώνη αυτή, καθώς οι επιθέσεις της με πλωτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή με πυραύλους υποχρέωσαν τον ρωσικό στόλο σε αναδίπλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουκρανία βύθισε ή προκάλεσε ζημιές σε ρωσικά πολεμικά πλοία και κατάφερε να ανοίξει μια θαλάσσια δίοδο για την εξαγωγή των δημητριακών της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.