ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Εικόνες από το φλεγόμενο καταδρομικό «Moskva» λίγο πριν βυθιστεί – Πού το χτύπησαν οι πύραυλοι

Δείτε τις φωτογραφίες

Εικόνες από το φλεγόμενο καταδρομικό «Moskva» λίγο πριν βυθιστεί – Πού το χτύπησαν οι πύραυλοι

Στο Twitter δημοσιεύθηκαν από το φλεγόμενο ρωσικό καταδρομικό πλοίο «Moskva» λίγο πριν βυθιστεί. 

Οι φωτογραφίες δείχνουν την κλίση που είχε πάρει η ρωσική ναυαρχίδα στη Μαύρη Θάλασσα πριν τελικά βυθιστεί.

Το «Moskva», που είχε συμμετοχή σε όλες τις ρωσικές εκστρατείες στον 21ο αιώνα, επλήγη σύμφωνα με τους Ουκρανούς από δύο πυραύλους κρουζ Neptune που του προκάλεσαν τέτοιες ζημιές και πυρκαγιά, ικανές να το στείλουν στον βυθό πριν μερικές ημέρες.

Oι φωτογραφίες είναι αυθεντικές καθώς προέρχονται από το ρυμουλκό που έσπευσε για βοήθεια.

-Πρόκειται για το ρυμουλκό διάσωσης κλάσης 22870 SB742. Αυτό το πλοίο είναι μέρος της 145ης Μοίρας Πλοίων Διάσωσης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, 1η Ομάδα.

-Η πρώτη ανάλυση δείχνει φωτιά πίσω στο μέσο του πλοίου ανάμεσα στο πίσω μέρος των κύριων αντιπλοϊκών πυραύλων P-1000 Vulkan (SS-N-12 SANDBOX) και μπροστά από τους πυραύλους αεράμυνας S-300F (SA-N-6 GRUMBLE). Είναι επίσης κοντά στους κινητήρες.

-Φαίνεται πως υπάρχει ρήγμα που γίνεται εισροή των υδάτων κάτω από το σημείο όπου βρίσκεται η φωτιά.

-Το χτύπημα του πυραύλου έπληξε τη βάση της πλώρης υπερκατασκευής του πλοίου. Πιθανότατα ακολούθησε έκρηξη των συστοιχιών ανθυποβρυχιακού πολέμου (RBU-6000), που βρίσκονταν κάτω από την ίσαλο γραμμή.

-Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε αυτό το σημείο, αλλά πιθανώς να ακολούθησε μια καταστροφική έκρηξη είτε των αντιπλοϊκών πυραύλων είτε των πυραύλων αεράμυνας.

Λείπουν οι σωσίβιες λέμβοι στο πλάι του υποστέγου του ελικοπτέρου. Αυτό υποδηλώνει ότι το πλήρωμα έχει ήδη εγκαταλείψει το πλοίο σε αυτό το σημείο. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί το πρωί, συνεπώς το βράδυ η κατάσταση στο πλοίο ήταν πολύ χειρότερη.

-Εκεί που είναι η φωτιά, υπάρχουν και 2 πυροβόλα 30 χιλιοστών ΑΚ-630, για άμυνα σημείου μαζί με σημαντικά πυρομαχικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως μπορεί να είναι η κύρια αιτία.

– Είναι πιθανό το ελικόπτερο να παρέμεινε στο πλοίο.

-Πολυάριθμες μαύρες κηλίδες στο πλοίο υποδηλώνουν εσωτερική πυρκαγιά στα διαμερίσματα του πλοίου.

-Τα ραντάρ SAM έχουν καταρρεύσει, γεγονός που δείχνει ότι έχουν υποχωρήσει τα μεταλλικά υποστυλώματα από την πυρκαγιά.

-Το καταδρομικό φαίνεται εγκαταλελειμμένο. Δεν υπάρχουν άλλα πλοία διάσωσης, μόνο ένα ρυμουλκό κοντά στο πλοίο, αν και η ώρα της ημέρας και ο καιρός είναι ευνοϊκοί. Προφανώς, τη στιγμή της λήψης της φωτογραφίας, το πλοίο είχε έχει ήδη εγκαταλειφθεί από το πλήρωμα.

-Αξίζει να σημειωθεί πως κυκλοφόρησε μαρτυρία μητέρας ναύτη που κάνει λόγο για σοβαρούς τραυματισμούς μελών του πληρώματος με ακρωτηριασμούς από εκρήξεις. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, περίπου το μισό πλήρωμα είτε έχει σκοτωθεί είτε βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.