ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η Ολλανδία αλλάζει όλο το Στόλο της – Πρόσκληση σε άλλες χώρες να ενταχθούν στο πρόγραμμα ναυπηγήσεων

Στην Ελλάδα ακόμη ασχολούμαστε με τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ 200

Η Ολλανδία αλλάζει όλο το Στόλο της – Πρόσκληση σε άλλες χώρες να ενταχθούν στο πρόγραμμα ναυπηγήσεων

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αντικαταστήσει σχεδόν ολόκληρο τον στόλο της εντός της επόμενης 15ετίας, ένα σχέδιο που θα στοιχίσει πολλά δισεκατομμύρια και από το οποίο θα ωφεληθεί κυρίως η ολλανδική αμυντική βιομηχανία.

Ένα μεγάλο μέρος του σχεδίου είναι η αντικατάσταση των τεσσάρων φρεγατών αντιαεροπορικής άμυνας τύπου LCS, ανέφερε η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του RTL Nieuws.

Οι αρχές θα συνεργαστούν στενά με τις ολλανδικές βιομηχανίες για τη ναυπήγηση των πλοίων και σημαντικό ρόλο αναμένεται να αναλάβουν τα ναυπηγεία Damen και η ολλανδική θυγατρική της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας Thales, που πιθανότατα θα αναλάβει τον εξοπλισμό τους με ραντάρ και συστήματα καθοδήγησης πυραύλων.

«Έτσι θα ενισχυθεί η αμυντική βιομηχανία και θα συμβάλουμε στην ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Άμυνας Κριστόφ βαν ντερ Μάατ.

Η πρώτη νέα φρεγάτα αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη το 2036 και η τέταρτη θα τεθεί στη διάθεση των ολλανδικών ενόπλων δυνάμεων το 2041, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η κυβέρνηση πρόσθεσε ότι ελπίζει χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία και η Νορβηγία, που επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν τις φρεγάτες τους τα επόμενα χρόνια, να ενταχθούν στο σχέδιο αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έπειτα από πολλά χρόνια περικοπών, η Ολλανδία αύξησες τις αμυντικές δαπάνες της μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το 2022. Η πέμπτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης αναμένει ότι το επόμενο έτος οι αμυντικές δαπάνες θα αυξηθούν φτάνοντας γύρω στο 2% του ΑΕΠ, το ελάχιστο που έχουν συμφωνήσει οι χώρες του ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.