ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ουκρανία: «Πλήξαμε την φρεγάτα “Admiral Makarov” του ρωσικού Ναυτικού στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας»

Το χτύπημα φέρεται να έγινε το βράδυ της Πέμπτης στη Μαύρη Θάλασσα

Ουκρανία: «Πλήξαμε την φρεγάτα “Admiral Makarov” του ρωσικού Ναυτικού στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας»

(Ανανέωση – 12:45) Φωτιά φέρεται να έχει πάρει μια φρεγάτα κατηγορίας Admiral Grigorovich του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Ναυτικού κοντά στο νησί Zmiiny στη Μαύρη Θάλασσα.

Η είδηση έρχεται λίγες ώρες αργότερα μετά τις αναφορές των Ουκρανών περί χτύπημα με πυραύλους Neptune στην φρεγάτα Admiral Makarov.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, ενώ πολλά σκάφη βρίσκονται στην περιοχή.

Ερωτηθείς πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης Ντιμίτρι Πεσκόφ για το εάν η ρωσική φρεγάτα Ναύαρχος Μακάροφ δέχτηκε κάποιο πλήγμα από ουκρανικό αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune απάντησε πως «δεν έχω κάποια πληροφόρηση για ένα τέτοιο χτύπημα».

Ακόμα, πηγές ανοιχτής πληροφόρησης δείχνουν ότι ένα UAV τύπου RQ-4B Global Hawk της Αεροπορίας των ΗΠΑ έχει αναπτυχθεί κοντά στην περιοχή.


(Αρχικό κείμενο 11:25) Αρκετά είναι τα ουκρανικά ΜΜΕ τα οποία υποστηρίζουν εδώ και λίγες ώρες ότι οι Ουκρανοί χτύπησε με πυραύλους Neptune και την φρεγάτα Admiral Makarov.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το euroweeklynews το πλοίο ήταν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης και χτυπήθηκε με πυραύλους Neptune, όπως δηλαδή και το Moskva. Το χτύπημα φέρεται να σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, ούτε κάποια ανακοίνωση από κάποια από τις δύο πλευρές. Θεωρούμε ότι εάν η είδηση είναι αληθής οι Ουκρανοί άμεσα θα ξεκινήσουν να κάνουν πανηγυρικές ανακοινώσεις, καθώς θα πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα για τη Ρωσία.

Να τονίσουμε ότι χθες το Forbes έγραφε ότι η φρεγάτα Admiral Makarov θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο για τους Ουκρανούς.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο έγκυρος δημοσιογράφος H. I. Sutton, υποστηρίζει ότι πιθανότατα πρόκειται για προπαγάνδα των Ουκρανών.

Ποια είναι η φρεγάτα Admiral Makarov

Σημειώνεται ότι η φρεγάτα έχει πάρει το όνομά της από τον πρώην Διοικητή του Ρωσικού Ναυτικού και Ωκεανογράφο, Stepan Makarov και συγκαταλέγεται στη σειρά Project 11356. Ζυγίζει 4.000 τόνους, έχει μήκος 124,8 μέτρα και μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα 30 κόμβους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι εξοπλισμένη με πυραύλους Kalibr-NK, Shtil-1, Buk και άλλων βλημάτων για αεράμυνα, πυροβόλα όπλα τύπου A-190 των 100 χιλιοστών, τορπιλοσωλήνες των 533 χιλιοστών και μπορεί να φέρει ένα ελικόπτερο Kamov τύπου Ka-27.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.