Π.Λασκαρίδης: Δωρίζει ένα ακόμη πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό

Το πέμπτο συνολικά

Π.Λασκαρίδης: Δωρίζει ένα ακόμη πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό

Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης δωρίζει ένα μεγάλο πλοίο πολλαπλών χρήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ειδικότερα, όπως όπως αναφέρει το navalnews.com, το συγκριμένο πλοίο, το οποίο είναι το 5ο που δωρίζει ο Λασκαρίδης στο Πολεμικό Ναυτικό, αποτελεί μια ακόμη ευγενική δωρεά, από τις πολυάριθμες που έχουν γίνει τις τελευταίες δύο δεκαετίες από τον Πάνο Λασκαρίδη και την οικογένειά του προς το ΠΝ και το Λιμενικό Σώμα, οι οποίες περιλαμβάνουν οπλισμό, περιπολικά σκάφη, βοηθητικά και εκπαιδευτικά πλοία, επισκευές και αναβαθμίσεις παλαιότερων σκαφών και φάρους.

Η στενή σχέση του Πάνου Λασκαρίδη με το Πολεμικό Ναυτικό και η πολύπλευρη προσφορά του σε αυτό, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας και του Πολεμικού Ναυτικού ως κοινών θεματοφυλάκων της ελληνικής ναυτικής ισχύος και ναυτοσύνης.

Tο Δεκέμβριο του 2014 ο εφοπλιστής δώρισε το 37 μέτρων Κύκνος (Α-484), ένα μικρό εκπαιδευτικό πλοίο. Το 2019, ο Λασκαρίδης, αγόρασε από τη Simon Møkster Shipping AS το πλοίο εφοδιασμού πλατφόρμας (PSV) Stril Neptun και το δώρισε αμέσως μετά στο Πολεμικό Ναυτικό. Το πλοίο πήρε το όνομα Atlas I (A-471) στις 2 Δεκεμβρίου 2019 στη ναυτική βάση της Σαλαμίνας. Το ολλανδικής κατασκευής PSV Atlas I, που κατασκευάστηκε το 1999, έχει μήκος 70,4 μέτρα, πλάτος 16 μέτρα και εκτόπισμα πλήρους φορτίου 5.300 τόνων. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 14kts (κόμβους).

Μετά τη δωρεά του Atlas I, ακολούθησε νέα δωρεά από τον Λασκαρίδη ενός ακόμη νεότερου, μεγαλύτερου και ισχυρότερου πλοίου. Το πρώην νορβηγικής κατασκευής Highland Navigator της GulfMark, ονομάστηκε Herakles στις 6 Ιουλίου 2020. Το Herakles (A-472) ναυπηγήθηκε το 2002, έχει μήκος 84 μέτρα, πλάτος 18,8 μέτρα και εκτόπισμα πλήρους φορτίου άνω των 6.900 τόνων. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 15kts.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 25 Νοεμβρίου 2021, ένα τρίτο PSV εντάχθηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το 83,3 μέτρων PSV Wilson Atlantic της Wilson Offshore, το οποίο ονομάστηκε Aias (Ajax). Το Aias (A-473) ναυπηγήθηκε το 2003, έχει πλάτος 18,8 μέτρα και εκτόπισμα πλήρους φορτίου άνω των 7.500 τόνων. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 16kts. Τα τρία πρώην PSV χρησιμεύουν ως πλοία γενικής υποστήριξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.