ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσικά πλοία προσεγγίζουν το λιμάνι του Μπαγκλαντές για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια

Ποια είναι τα τρία πλοία που κατέπλευσαν στο λιμάνι Chittagong

Ρωσικά πλοία προσεγγίζουν το λιμάνι του Μπαγκλαντές για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια

Ρωσική ναυτική ομάδα κατέπλευσε στο λιμάνι Chittagong του Μπαγκλαντές για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μισό αιώνα.

Η ναυτική ομάδα του Στόλου του Ειρηνικού αποτελείται από τα μεγάλα πλοία Admiral Tributs και Admiral Panteleyev και το ωκεάνιο δεξαμενόπλοιο Pechenga. Τα πολεμικά πλοία αγκυροβόλησαν στο λιμάνι Chittagong που θεωρείται το κύριο θαλάσσιο λιμάνι της χώρας της Νότιας Ασίας.

Όπως δήλωσε στο TASS ο Ρώσος πρέσβης στο Μπαγκλαντές Alexander Mantytskiy, την τελευταία φορά που ρωσικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στο Μπαγκλαντές πριν από 50 χρόνια για να πραγματοποιήσουν μια μοναδική και ελάχιστα γνωστή επιχείρηση εκκαθάρισης του λιμανιού Chittagong από νάρκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εκείνη την εποχή, η ομάδα των ρωσικών πολεμικών πλοίων ήρθε εδώ στην πραγματικότητα για να σώσει τη νεαρή χώρα που απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1971 από μια ανθρωπιστική καταστροφή. Μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας, τα νερά του λιμανιού είχαν ναρκοθετηθεί και επίσης δεκάδες πλοία είχαν βυθιστεί εκεί», δήλωσε ο πρέσβης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.