ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Υπογράφηκε τελικά η σύμβαση για την προμήθεια των νέων βαρέων τορπιλών για τα υποβρύχια

Θα αφορά μόνο νέας κατασκευής τορπίλες

Υπογράφηκε τελικά η σύμβαση για την προμήθεια των νέων βαρέων τορπιλών για τα υποβρύχια

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ σήμερα 31 Μαρτίου 2022 υπογράφηκε η Σύμβαση υπ’ αριθ. 014Β/21, η οποία αφορά στην «Αναβάθμιση Τορπιλικού Δυναμικού του ΠΝ – Προμήθεια και εν Συνεχεία Υποστήριξη Τορπιλών Ελληνικών Υποβρυχίων».

Το πρόγραμμα αφορά την προμήθεια συνολικά 44 τορπιλών βαρέος τύπου για τη χρήση από τα υποβρύχια 214 του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.) και τα παλαιότερα (αλλά αναβαθμισμένα) 209.

Πρακτικά, διορθώθηκε η προβληματική σύμβαση προμήθειας των νέων, γερμανικής κατασκευής (Thyssen/Atlas Elektronik), τορπιλών στα τέλη Αυγούστου.

Αρχικά υπήρχε η σκέψη για νέα σύμβαση, κάτι που, ωστόσο, θα καθυστερούσε έτι περαιτέρω τη διεκπεραίωση μιας εκκρεμότητας πολλών ετών.

Η προμήθεια των 44 νέων τορπιλών τύπου Sea Hake Mod 4 έναντι 110 εκατ. ευρώ ολοκληρώνει επιχειρησιακά τις δυνατότητες των υποβρυχίων αναερόβιας πρόωσης 214 του Π.Ν.

Η η αρχική συμφωνία προέβλεπε την απόκτηση 36 τορπιλών SeaHake Mod 4, τον εκσυγχρονισμό ακόμη 18 παλαιότερων τορπιλών στα ηλεκτρονικά τους και την προμήθεια 25 συστοιχιών για τορπίλες παλαιού τύπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εκτίναξη του κόστους «πάγωσε» τις διαπραγματεύσεις και τελικά έπειτα από τη συνεχή πίεση της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού βγήκε «λευκός καπνός» με την τελική συμφωνία να αφορά την αγορά 44 SeaHake Μod4. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.