ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας – Μεταξύ αυτών και απο το Φιδονήσι

Οι δύο πλευρές παρέδωσαν η μία στην άλλη συνολικά 100 στρατιώτες και αξιωματικούς

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας – Μεταξύ αυτών και απο το Φιδονήσι

Η Ρωσία και η Ουκρανία πραγματοποίησαν την Πέμπτη άλλη μία ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, με τις δύο πλευρές να παραδίδουν η καθεμία στην άλλη 50 άτομα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η Ουκρανία απελευθέρωσε 50 Ρώσους στρατιώτες που είχαν πιαστεί αιχμάλωτοι.

Ο Αντρίι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε στο Telegram ότι 48 στρατιώτες και δύο αξιωματικοί παραδόθηκαν στην Ουκρανία, ανάμεσά τους πεζοναύτες, πεζικάριοι, συνοριοφύλακες και μέλη της εδαφικής άμυνας.

«Καταφέραμε να φέρουμε πίσω 19 υπερασπιστές της Μαριούπολης… καθώς και 15 αιχμαλώτους (πολέμου) από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ και επτά από το Φιδονήσι», είπε ο Γερμάκ.

Ο επικεφαλής των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε νωρίτερα ότι πραγματοποιείται ανταλλαγή κρατουμένων με το Κίεβο, με 50 αιχμαλώτους από κάθε πλευρά.

Το Κίεβο και η Μόσχα έχουν ανταλλάξει μέχρι στιγμής περισσότερους από 1.000 αιχμαλώτους πολέμου από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι μια από τις ελάχιστες επαφές, πέρα από την ανταλλαγή σορών των θυμάτων του πολέμου, που έχουν οι δύο πλευρές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.