ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα εξέλιξη: Ο Β.Ζελένσκι προσφέρει στην Κίνα την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας! – «Πιάνεται από τα μαλλιά του» για να γλιτώσει

Δηλώσεις του σε εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ

Νέα εξέλιξη: Ο Β.Ζελένσκι προσφέρει στην Κίνα την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας! – «Πιάνεται από τα μαλλιά του» για να γλιτώσει

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε στην εφημεριδα του Χονγκ Κονγκ  South China Morning Post την Πέμπτη ότι θα ήθελε να συζητήσει απευθείας για τον πόλεμο της χώρας του εναντίον της Ρωσίας με τον ηγέτη του στενότερου συμμάχου της Ρωσίας, Xi Jinping και κάλεσε την Κίνα να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μόλις τελειώσει ο πόλεμος.

Όλα αυτά, λίγα εικοσιτετράωρα έπειτα από την πρωτοφανή επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας, λόγω του ταξιδιού της Πελόζι στην Ταϊβάν. Αυτή η ενέργεια του, ήδη προκαλεί ορυμαγδό αντιδράσεων, κυρίως σε μέσα που υποστηρίζουν τους ρεπουμπλικάνους που τους φέρνει συνεχώς διατάγματα για αποστολή όπλων στο Κίεβο.

Η συνέντευξη του Ζελένσκι με την Morning Post, ήταν η πρώτη με ασιατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αφότου η Ρωσία κλιμάκωσε τον οκτάχρονο πόλεμο της εναντίον της Ουκρανίας σε μια ευρείας κλίμακας ειδική στρατιωτική επιχείρηση τον Φεβρουάριο.

Ο Ζελένσκι χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να ζητήσει προσωπική συζήτηση με τον Πρόεδρος της Κίνας που όμως αποτελεί κόκκινο πανί για τις ΗΠΑ.

Τα σχόλια του Ζελένσκι στην Morning Post ταυτίζονται με τις δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη σε εκδήλωση με φοιτητές στην Αυστραλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυβερνητικής εφημερίδας Ukrinform.

Φαίνεται λοιπόν ότι είναι συνειδητή απόφαση του Ζελένσκι να δώσει γη και ύδωρ στην Κίνα, η οποία φυσικά μέχρι στιγμής τηρεί επιτήδεια ουδετερότητα υπέρ της Ρωσίας.

«Σήμερα, θα ήθελα η Κίνα να συμμετάσχει στην ενιαία διεθνή θέση σχετικά με την τυραννία της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Θα ήθελα να το κάνουν. Δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής», φέρεται να είπε ο Ζελένσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Κίνα στέκεται στην άκρη. Σήμερα, η Κίνα ισορροπεί, διατηρώντας την ουδετερότητα. Θα πω ειλικρινά, αυτή η ουδετερότητα είναι πολύ καλύτερη από την πλήρη ταύτιση της Κίνας με τη Ρωσία» (σ.σ.: Δεν υπάρχει καμία «ουδετερότητα» της Κίνας παρά στο μυαλό του Ζελένσκι. Η Κίνα εφοδιάζει με όπλα και υλικό συνέχεια την Ρωσία).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.