ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα εμπλοκή με την AUKUS: Αμερικανικά ή βρετανικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια για το ναυτικό της Αυστραλίας

Νέες συζητήσεις στην Αυστραλία

Νέα εμπλοκή με την AUKUS: Αμερικανικά ή βρετανικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια για το ναυτικό της Αυστραλίας

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε χθες Τετάρτη ότι τάσσεται υπέρ της επιλογής ενός αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου αντί για ένα βρετανικό μοντέλο, στο πλαίσιο της συμμαχίας AUKUS.

Η Ντάουνινγκ Στριτ υποστήριξε ότι τα υποβρύχια της Βρετανίας είναι «τα καλύτερα στον κόσμο», απαντώντας στα σχόλια του Αυστραλού βουλευτή, ότι προτιμάει τα υποβρύχια κλάσης Virginia των ΗΠΑ.

Το AUKUS είναι μια τριμερής αμυντική συμφωνία μεταξύ της Αυστραλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ, που ανακοινώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Η εταιρική σχέση αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας για την ασφάλεια και την άμυνα μεταξύ των τριών χωρών, με έμφαση στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού και την αντιμετώπιση της απειλής από την Κίνα. Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα σχέδιο για την Αυστραλία να αποκτήσει πυρηνικά υποβρύχια και περιλαμβάνει επίσης την ανταλλαγή τεχνολογίας και τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η τεχνητή νοημοσύνη.

Η ανακοίνωση της AUKUS πυροδότησε σημαντικές αντιδράσεις και διπλωματικές εντάσεις με τη Γαλλία, καθώς η συμφωνία οδήγησε στην ακύρωση υφιστάμενης συμφωνίας για την προμήθεια συμβατικών υποβρυχίων από τη Γαλλία στην Αυστραλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ηγέτες από την Αυστραλία και τη Βρετανία αναμένεται να ταξιδέψουν στην Ουάσιγκτον αυτόν τον μήνα για να συζητήσους τις εξελίξεις στο πρόγραμμα των υποβρυχίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.