Νέα καταγγελία για τη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: «Είχαν κλειδωμένα παιδιά σε ένα δωμάτιο για τρεις μήνες»

Αμύθητη η περιουσία

Νέα καταγγελία για τη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: «Είχαν κλειδωμένα παιδιά σε ένα δωμάτιο για τρεις μήνες»

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για τα όσα συνέβαιναν στις δομές της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», την ώρα που η κοινωνία παρακολουθεί άφωνη, εκτός από τις μαρτυρίες για κακοποιητικές και ασελγείς συμπεριφορές και τον πακτωλό χρημάτων που αποκαλύπτεται μέσω των οικονομικών ελέγχων ότι είχαν, ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή.

Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, μίλησε στο Open για μια νέα καταγγελία και τόνισε πως «είχαν κλεισμένα παιδιά σε ένα δωμάτιο για τρεις μήνες»!

Μια 20χρονη σήμερα κοπέλα (έχει συνδεθεί με την οικογένειά της πια), η οποία έφυγε από τις δομές της Πωγωνιανής Ιωαννίνων στα 18 της, καταγγέλλει κατ’ εξακολούθηση κακοποίησή της, τα οκτώ χρόνια που πέρασε στην «Κιβωτό».

«Εκείνο που η κοπέλα κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή … για γεγονότα που ούτε αποδείχθηκαν, ούτε ποτέ πέρασαν από κάποια επιτροπή, ούτε δόθηκε στα παιδιά κάποιος λόγος για να δικαιολογηθούν, τα είχαν κλεισμένα μέσα σε ένα δωμάτιο επί τρεις μήνες, καλοκαίρι, απαγορευόταν η είσοδος και η έξοδος γιατί ήταν μόνιμα κλειδωμένα και έβγαιναν μόνο έξω για καταναγκαστική εργασία. Για τιμωρία το έκαναν αυτό. Είχε συμβεί ένα γεγονός, όπως είπε η κοπέλα, το οποίο δεν το φανέρωσε στους αρμόδιους και αυτό ήταν η τιμωρία της για να σκεφτεί».

Η 20χρονη έχει και έναν αδελφό, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δομή της «Κιβωτού» στη Χίο. Η κ.Ανάσογλου πρόσθεσε πως θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά συγκεκριμένων προσώπων:

«Η αλήθεια είναι ότι ο αδελφός της δεν έχει να πει τίποτα. Έχουν να βρεθούν καιρό. Η κοπέλα δηλώνει ότι θα μιλήσει με ονόματα, δεν θα μας πει μόνο τι συνέβη γενικά. Η κατάθεση που θα κάνουμε θα στρέφεται εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.

Θα κάνουμε πρώτα μηνυτήρια αναφορά για συγκεκριμένα άτομα … Αρχίζουν και μιλάνε πολλά παιδιά, θέλει πολύ κουράγιο βέβαια για να φτάσουν στο σημείο να κατονομάσουν, γιατί καταλαβαίνετε ότι όταν κατονομάσεις κάποιον, παίρνεις και την ευθύνη των λόγων σου. Είναι δύσκολα αυτά τα πράγματα, γι’ αυτό στεκόμαστε δίπλα στο κάθε παιδί».

Κι άλλη καταγγελία για ασέλγεια

Εν τω μεταξύ, ένας ανήλικος που διαμένει στη δομή του Βόλου, κατήγγειλε ότι στέλεχος της δομής ασέλγησε πάνω του, κατέθεσε στην Αθήνα σχετικά, με την κατάθεσή του να βρίσκεται στα χέρια Εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση.

Τον ανήλικο είχε υποδείξει ο 19χρονος που έκανε την πρώτη καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης και οι αστυνομικοί τον βρήκαν και του πήραν κατάθεση.

Αμύθητη περιουσία

Σε ότι αφορά τον οικονομικό έλεγχο και τα ευρήματά του, οι Αρχές φέρεται να εντόπισαν κρυμμένα στο διαμέρισμα της δομής του Κολωνού που έμεναν ο πατέρας Αντώνιος με την σύζυγό του, κοσμήματα μεγάλης αξίας τα οποία προέρχονται από δωρεές πολιτών προς την «Κιβωτό», 270 χρυσές λίρες Αγγλίας, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά!

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η έρευνα που διενεργείται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, η οποία έχει ήδη δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού.

Πρόκειται για τέσσερις λογαριασμούς σε δύο τράπεζες, οι οποίοι περιέχουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 360.000 ευρώ. Από αυτά, τα 130.000 ευρώ ήταν σε τραπεζικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας, τα 170.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον σύζυγό της, ενώ βρέθηκαν και 60.000 ευρώ στο όνομα της 86χρονης μητέρας του ιερέα.

Οι άνθρωποι της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος θα εξετάσουν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, δηλαδή το «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας, η οποία όφειλε να δηλώσει τόσο τις τραπεζικές της καταθέσεις όσο και τα μετρητά που διέθετε.

Η Σταματία Γεωργαντή όφειλε να υποβάλει «πόθεν έσχες» λόγω της ιδιότητάς της ως προέδρου της ΜΚΟ, ενώ υπό έρευνα είναι και τα μέλη της οικογένειάς της, δηλαδή ο πατέρας Αντώνιος, τα παιδιά της και άλλα συγγενικά πρόσωπα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ας σημειωθεί πως οι καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου» ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 15.000.000 ευρώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.