Νέα καταγγελία για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: «Τι να κάνουμε κι εμείς τα ρούχα κανένα σπιτάκι έχετε;»

«Το παιδί, πρώτον και κύριον, ήταν μες στην βρωμιά. Τι να σας πω. Μες στην ψείρα. Πολύ χάλια. Τρομαγμένο»

Νέα καταγγελία για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: «Τι να κάνουμε κι εμείς τα ρούχα κανένα σπιτάκι έχετε;»

Στο «φως» της δημοσιότητας, έρχεται ακόμη μία ανατριχιαστική καταγγελία για πρώην φιλοξενούμενη της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» και για την κατάσταση που κυριαρχούσε στη δομή.

Η θεία της 11χρονης έκανε γνωστό μέσω τηλεοπτικής εκπομπής πως δεν μπορούσαν να δουν το παιδί κατά την διάρκεια της διαμονής του στην δομή του Κολωνού και το ίδιο το παιδί παρακαλούσε να φύγει από εκεί.

Σε ερώτηση πώς βρέθηκε η 11χρονη στην δομή απάντησε η θεία: «Η μητέρα είχε πολύ άσχημες σχέσεις με την οικογένειά της. Η οικογένεια όμως αυτή, η γιαγιά και ο παππούς, επειδή ”έφαγαν” απόρριψη από τα παιδιά τους, δημιουργούσαν προβλήματα στο ζευγάρι. Είχαν όμως πολύ καλές σχέσεις με την Κιβωτό».

Όπως ισχυρίστηκε, προσπαθούσαν να βγάλουν ότι δεν ήταν καλή η συμπεριφορά των γονέων με το παιδί. «Δεν ανακάλυψαν τίποτα από αυτά, ούτε κακοποίηση ούτε τίποτα, και το παιδί πήγε προσωρινά στην Κιβωτό» τόνισε.

«”Δεν θα το ξαναδείτε ποτέ το παιδί”, όλο αυτό μας έλεγαν»

Η θεία της 11χρονης κατήγγειλε ότι απειλούσαν το παιδί ότι δεν θα ξαναδεί τον μπαμπά της.

«Δεν μπορούσαμε να δούμε το παιδί. Είχαν κλείσει στο δωμάτιο το παιδάκι, ενώ φύγανε, και το απειλήσανε ότι δεν θα ξαναδεί τον μπαμπά του» εξήγησε και συμπλήρωσε: «Ερχόταν ο πατέρας εκεί και έτρεχε το παιδί στην αγκαλιά του και του έλεγε ”μπαμπά πάρε με από εδώ σε παρακαλώ” κι εκείνος δεν ήξερε τι να πει ο άνθρωπος».

Η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι η ανήλικη ανιψιά της ήταν στην δομή του Κολωνού, αλλά διευκρίνισε ότι δεν έμεναν εκεί τα παιδιά.

«Ερχόντουσαν με λεωφορείο από κάποια σπιτάκια του Πειραιά. Από το παιδί μάθαμε ότι ερχόταν με το λεωφορείο. Δεν μπορούσαν να δουν που μένουν τα παιδιά», αναφέρει.

«Κυρία μου, τι να κάνουμε κι εμείς τα ρούχα, κανένα σπιτάκι έχετε;»

Στην συνέχεια η γυναίκα καταγγέλλει:

«Όταν ήταν να πάω εκεί, οι γονείς το συζητούσαν και μου είπαν ”θα σας δώσουμε ρούχα”. Με τις ετικέτες τα ρούχα. Τα αφήσαμε όλοι οι γονείς κι εγώ. Και όταν φτάσαμε εκεί, γυρίζουν και μου λένε ”Κυρία μου, τι να κάνουμε κι εμείς τα ρούχα, κανένα σπιτάκι έχετε;».

Όπως υποστηρίζει, το παιδί ήταν βρώμικο και με ψείρες. «Το παιδί, πρώτον και κύριον, ήταν μες στην βρωμιά. Τι να σας πω. Μες στην ψείρα. Πολύ χάλια. Τρομαγμένο» επισημαίνει ενώ σε ερώτηση αν στο χρονικό διάστημα του ενάμιση χρόνου που έμεινε το κορίτσι στην δομή συνάντησε η οικογένεια τον πατέρα Αντώνιο απάντησε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μα δέχθηκε ποτέ; Τον παρακαλούσε η μητέρα μου να του μιλήσει. Και δεν έβγαινε στην ηλικιωμένη τη γυναίκα, που μπορούσε να είναι η μητέρα του, να μιλήσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.