Νέες διευκρινίσεις από τον βιομήχανο Κ.Λούλη για τις δωρεές στη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»

Όλα ξεκίνησαν όταν είχε βάλει πωλητήριο στο ένα από τα δύο ακίνητα το οποίο πωλούσε αντί 3,5 εκατ. ευρώ

Νέες διευκρινίσεις από τον βιομήχανο Κ.Λούλη για τις δωρεές στη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»

Ο βιομήχανος Κώστας Λούλης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, έδωσε νέες διευκρινίσεις για τη δωρεά του στη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» και την καταβολή του 1 εκατ. ευρώ από την Οργάνωση.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι δώρισε δύο ακίνητα μεγάλης αξίας στην Κιβωτό και δαπάνησε επίσης μεγάλο ποσό για την ανακαίνιση των χώρων.

Όλα ξεκίνησαν όταν είχε βάλει πωλητήριο στο ένα από τα δύο ακίνητα το οποίο πωλούσε αντί 3,5 εκατ. ευρώ και τον προσέγγισε ο πάτερ Αντώνιος με την πρεσβυτέρα για να το αγοράσουν.

Επειδή επρόκειτο για φιλοξενία ορφανών τους το έδωσε αντί 1 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια δώρισε και δεύτερο ακίνητο ενώ ανακαίνισε πλήρως το πρώτο δαπανώνοντας πέραν του ποσού του 1 εκατ. ευρώ.

Πριν δύο ημέρες ο κ. Λούλης είχε εκδώσει σχετική γραπτή ανακοίνωση.

Οσα είπε ο ίδιος ο Κώστας Λούλης στον ΑΝΤ1:

«Μεγάλο σοκ ήταν για εμένα όταν άκουσα ότι τα παιδιά ήταν κακοποιημένα, νόμιζα ότι ήταν ορφανά. Τους είπα ότι εγώ δεν θέλω να κρατήσω χρήματα από εσάς, αυτό το 1 εκατομμύριο ευρώ, που είχα πάρει για το πρώτο σπίτι.

Αποφάσισα να τους δώσω και το δεύτερο σπίτι, που ήταν μεγαλύτερο. Τους άφησα και το τυροκομείο, ελαιοτριβείο, τον πετρόμυλο, τον ζωοοτροφόμυλο, όλα τα εργαστήρια».

Ο Κώστας Λούλης διευκρίνισε πως «πριν από 10 χρόνια είχα δύο σπίτια που ήταν τα πλέον εμβληματικά όχι στον Βόλο, σε όλη την κεντρική Ελλάδα. Αυτά τα σπίτια σήμερα, 10 χρόνια μετά, δεν τα έχω. Ήταν αξίας 6-7 εκατομμυρίων ευρώ.

Πήρα 1 εκατομμύριο ευρώ για το πρώτο ακίνητο, το οποίο δεν το κράτησα, αλλά το δαπάνησα για να ανακαινιστούν τα σπίτια και τώρα ερχόμαστε και λέμε πόσο ήταν η αξία της δωρεάς, ότι δεν ήταν τόσο μεγάλης αξίας, και όλο αυτό με θλίβει για όσα γράφονται για τις δωρεές μου».

«Διαπραγματευόμουν να πουλήσω το ένα ακίνητο προς 3 με 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Είδα απέναντι μου 3 ανθρώπους που μου είπαν να πάνε να το δουν, ανάμεσα τους ήταν ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Το είδαν το ακίνητο, μου είπαν ότι το ήθελαν το ακίνητο, αλλά ότι η τιμή ήταν υψηλή. Τους είπα ότι επειδή ήταν ορφανά τα παιδιά, θα σας το πουλήσω, αλλά θα πάρω μόνο την αξία των εργαστηρίων, που ήταν 1 εκατομμύριο ευρώ» εξήγησε ο αντιδήμαρχος Βόλου.

«Οταν αργότερα τους γνώρισα και πήγα στη δομή της Πωγωνιανής και έμαθα ότι τα παιδιά δεν ήταν μόνο ορφανά, αλλά και κακοποιημένα, τους είπα θα σας δώσω και το άλλο σπίτι στον Άνω Βόλο.

Μου κάνει κατάπληξη ότι κάποιες φυλλάδες ούτε καν αναφέρουν τη δωρεά του δεύτερου, του μεγάλου σπιτιού και κάνουν λόγο για σκάνδαλο, αναφέροντας μόνο το 1 εκατομμύριο ευρώ» σημείωσε.

«Δεν μου έκανε εντύπωση ότι μια οργάνωση έδινε 1 εκατομμύριο ευρώ, την ώρα που έχουν βρει σε Μητροπολίτες, μετά την κοίμηση τους, 8 και 10 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο κ. Λούλης, αποσαφηνίζοντας πως «είπα θα κάνω τις δωρεές όταν είδα δεκάδες παιδάκια να με αγκαλιάζουν και άκουσα τον π. Αντώνιο που μου έλεγε τις τραυματικές ιστορίες τους» ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς για τον τρόπο που δέχεται όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Λούλης είπε ότι «οι ενδείξεις σου δημιουργούν αισθήματα που σε κλονίζουν, αλλά πρέπει να περιμένουμε τις αποδείξεις, αυτό πρέπει να κάνουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.