ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέες μαρτυρίες για την ανθρωποκτόνο πράξη στο «Blue Horizon»: «Είπαν ψέματα πως έπεσε μόνος του στη θάλασσα»

«Ο καπετάνιος μας έκλεισε την πόρτα και δεν ασχολήθηκε καν»

Νέες μαρτυρίες για την ανθρωποκτόνο πράξη στο «Blue Horizon»: «Είπαν ψέματα πως έπεσε μόνος του στη θάλασσα»

Δεν έχουν τέλος οι συγκλονιστικές μαρτυρίες από την χθεσινή ανθρωποκτόνα ενέργεια δύο ανδρών του πληρώματος του «Blue Horizon», οι οποίοι έσπρωξαν ένα νέο άνθρωπο προς τον θάνατο του πετώντας τον από τον καταπέλτη του πλοίου.

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι ο άνθρωπος πνιγόταν και το πλήρωμα τον κοιτούσε ψύχρα ενώ ο ύπαρχος έδωσε εντολή στο πλοίο να φύγει! Μάλιστα είπαν πως ο άνθρωπος έπεσε στη θάλασσα από μόνος του!

Μάλιστα όταν ο μάρτυρας πήγε στον καπετάνιο για να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια να σωθεί ο άνθρωπος, αυτός έκλεισε επιδεικτικά την πόρτα και δεν ασχολήθηκε καν!

Και όλα αυτά έγιναν για ένα εισιτήριο; Τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία; Δεν είναι ο πρώτος τζάμπα θάνατος.

Οποιοσδήποτε παρακολουθεί καθημερινά το αστυνομικό δελτίο θα δει πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά πλέον με τα μυαλά των ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας είπε:«Έχει σημασία αν δεν είχε εισιτήριο; Σημασία έχει ότι ο άνθρωπος έκανε τρεις προσπάθειες να ανέβει πάνω στο πλοίο και τον έσπρωχναν συνέχεια, μέχρι που η πόρτα έφυγε από τον ντόκο και ο άνθρωπος έπεσε στη θάλασσα.

Και δεν είναι μόνο ότι έπεσε στην θάλασσα, είναι η ψυχρότητα που είχαν όταν έγινε το γεγονός. Κοιτάει απλά και γυρνάει ψυχρά και φεύγουν και ο άνθρωπος πνιγόταν. Ούτε να σταματήσει το καράβι, ούτε έγινε τίποτα. Το καράβι σταμάτησε μεσοπέλαγα, δόθηκε εντολή από τον ύπαρχο να φύγει το καράβι».

Και συνεχίζει:

«Εμείς ήμασταν πίσω και βλέπαμε την ώρα που έφευγε το πλοίο. Φώναζε όλος ο κόσμος να σταματήσει γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα τον ρίξει στη θάλασσα. Το περιστατικό έγινε στις 9 η ώρα που φεύγαμε για Ηράκλειο και γυρίσαμε στις 11 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά».

Ο αυτόπτης μάρτυρας δίνει και άλλη μια σημαντική παράμετρο λέγοντας: «Τον άνθρωπο τον είδαν μέσα στο καράβι τον έβγαλαν έξω μάλλον επειδή δεν είχε εισιτήριο απ’ ό,τι ακούστηκε. Το θέμα είναι ότι δεν δόθηκε καμία ειδοποίηση στο Λιμεναρχείο ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα για να ερχόταν επί τόπου να έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει αν και δεν νομίζω να προλάβαινε γιατί στροβιλιζόταν ο άνθρωπος λοιπόν πήρε η δίνη της προπέλας και γυρνούσε γύρω γύρω».

Ο μάρτυρας λέει ακόμα ότι οι επιβάτες ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο. «Εμείς ειδοποιήσαμε το Λιμεναρχείο και ήρθε. Αν δεν υπήρχε το βίντεο αυτό δεν θα γινόταν τίποτα γιατί βγήκαν και είπαν ότι ο άνθρωπος πήδηξε από μόνος του.

Μάλιστα έβγαλε ανακοίνωση το βαπόρι, την ώρα που ήμασταν στη θάλασσα, ότι δόθηκε εντολή να σταματήσουμε και ότι για το συμβάν που συνέβη στο λιμάνι δεν φέρει καμία ευθύνη το πλοίο και η εταιρεία.

Ο κόσμος φώναζε και μάλιστα κάποια στιγμή πήγα στον καπετάνιο και εκείνος έκλεισε την πόρτα δεν ασχολήθηκε καν. Και με εντολή του εισαγγελέα γύρισε το καράβι πίσω».

Και καταλήγει: «Χθες όταν επιστρέψαμε στο λιμάνι ήρθε το ανακριτικό μέσα στο πλοίο και μας πήρε καταθέσεις από εμένα και άλλα σχεδόν 15 άτομα. Τον καπετάνιο και τους εμπλεκόμενους τους είχαν αλλού.

Μαζί μας μόνο ήταν ο δεύτερος καπετάνιος που τον ξύπνησαν για να αντικαταστήσει τον καπετάνιο του πλοίου και συνεργαζόταν με τα ανακριτικά όργανα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φύγαμε τέσσερις παρά τέταρτο από τον Πειραιά και τώρα είμαστε εν πλω. Κρίμα το παλικάρι, ήταν 36 χρόνων άνθρωπος. Είχε, δεν είχε εισιτήριο, ας τον έβαζαν μέσα, να πήγαινε στο Ηράκλειο και να τον έλεγες λαθρεπιβάτη. Θα πρέπει να βγει η αλήθεια». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.