
Σήμερα (25/5) εξάλλου σημειώθηκε και πρωτοφανής πρόκληση με την πτήση τουρκικών μαχητικών μόλις 2,5 ν.μ. μακριά της Αλεξανδρούπολης, που προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών.
Τις παραβιάσεις πραγματοποίησαν 11 αεροσκάφη: Τα 8 ήταν μαχητικά F-16 (σε τέσσερις σχηματισμούς), τα δύο κατασκοπευτικά CN-235 και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
Τα δύο μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ σε μία περίπτωση σημειώθηκε εμπλοκή με ελληνικό μαχητικό. Επίσης, καταγράφηκαν και 9 παραβάσεις.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Χθες, ένα τουρκικό drone παραβίασε 12 φορές το FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό, ενώ πραγματοποίησε και μία υπερπτήση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θ.Βασιλακόπουλος για τέταρτη δόση: «Αν περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο είμαστε εκτεθειμένοι για τέσσερις μήνες»
- Σάλος με τα «πόθεν έσχες» κυβέρνησης και βουλευτών ΝΔ: Γράφουν ότι θέλουν και χρωστάνε δάνεια για… δεκαετίες
- Ηλεία: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες – Πρόλαβαν και το εγκατέλειψαν οι επιβάτες
- Telegram Community: Ένας ακόμη τρόπος για να μαθαίνεις πρώτος τα τελευταία νέα από το Pronews.gr
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.