ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Νεκρό βρέφος στον Αλιάκμονα: Σήμερα απολογείται η 29χρονη μητέρα

«Η 29χρονη δεν είχε συναίσθηση της κατάστασης και μάλιστα, ρωτούσε αν το παιδί της είναι ζωντανό»

Νεκρό βρέφος στον Αλιάκμονα: Σήμερα απολογείται η 29χρονη μητέρα

Ενώπιον του ανακριτή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου προκειμένου να απολογηθεί η 29χρονη η οποία φέρεται να πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στον ποταμό Αλιάκμονα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας η γυναίκα οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Βέροιας, όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ η κηδεία του άτυχου κοριτσιού πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο με παρόντες τη γιαγιά, τον παππού και τον θείο της.

Το κοριτσάκι σήμερα θα έκλεινε τον πρώτο του χρόνο και κανονικά θα έπρεπε να σβήνει το πρώτο του κεράκι. Αντιθέτως όμως έσβησε εξαιτίας της ίδιας του της μάνας, η οποία θα κληθεί σε λίγες ώρες να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο του παιδιού της.

Η μόνη υπερασπιστική κατεύθυνση που έχει η φερόμενη παιδοκτόνος είναι τα ψυχολογικά προβλήματα που ανέφερε ο δικηγόρος της, με την ίδια ωστόσο να αρνείται ακόμα και αυτά και να δηλώνει ότι δεν το σκότωσε εκείνη και πως το βρέφος μπουσούλισε και έπεσε στο νερό και εκείνη δε γνώριζε κολύμπι για να βουτήξει να το σώσει.

Η 29χρονη είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική

Η 29χρονη, σύμφωνα και με τον δικηγόρο της Αντώνη Μπιδέρη, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική τουλάχιστον δέκα φορές.

Ο κ. Μπιδέρης μιλώντας στην τηλεόραση του «Star» και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υποστήριξε πως «η 29χρονη δεν είχε συναίσθηση της κατάστασης και μάλιστα, ρωτούσε αν το παιδί της είναι ζωντανό».

Βέβαια, αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με το γεγονός ότι η ίδια υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου έριξε το βρέφος.

«Από την πρώτη στιγμή η μητέρα αρνείται την κατηγορία. Η γυναίκα αυτή είναι ένα πονεμένο πλάσμα. Εγώ από ότι έχω αντιληφθεί είναι ένα τρομαγμένο κορίτσι, που μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε καταλάβει τι έχει συμβεί. Αν το παιδί είναι εν ζωή ή όχι. Ζήτησε να το δει, και σήμερα το πρωί, μέχρι τη στιγμή που της ανακοίνωσαν ότι έχει ολοκληρωθεί και η κηδεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της 29χρονης.

«Ουδέποτε, σε όλο το φάσμα αυτής της δικογραφίας, δεν έχει ομολογήσει ότι προέβη στην πράξη που της καταλογίστηκε», σχολίασε για το αν έχει ομολογήσει.

Σε ερώτηση για το αν πράγματι αυτή υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο, ο κ. Μπιδέρης απάντησε πως «Αυτό έχει γίνει, η ίδια οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο».

«Είναι ένα αίτημα που πιθανότατα θα ενταχθεί στη δικογραφία, για να γίνει ψυχική πραγματογνωμοσύνη. Την ήρεμη ψυχική κατάσταση δεν μπορούμε να την κρίνουμε εμείς. Θα πρέπει να εξεταστεί από τους επιστήμονες, για το κατά πόσο είναι πραγματική ή πλασματική η ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε ακόμα για το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψυχιατρική εξέταση.

29χρονη: «Δεν μπορούσα να πέσω στο νερό να τη βγάλω»

Η μητέρα μίλησε στο MEGA και ανέφερε ότι οι κατηγορίες που της αποδίδονται είναι ψευδείς και πως αγαπούσε πολύ την κόρη της, επιμένοντας πως το μικρό κορίτσι μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι, με αποτέλεσμα μετά να μην μπορεί να την βγάλει από μέσα.

«Με κατηγορούν για πράγματα τα οποία δεν έχω κάνει. Λένε ότι εγώ σκότωσα το μωρό. Ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα και ότι το πέταξα στο ποτάμι. Την αγαπούσα την κόρη μου πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι ότι η μικρή μπουσούλησε κι έπεσε στο ποτάμι», είπε αρχικά.

Πρόσθεσε στη συνέχεια «Πήγαμε βόλτα στο ποτάμι, είχε ωραία μέρα και την πήγα βόλτα. Και την άφησα κάτω για λίγο. Την είχα στα πόδια μου, μετά την άφησα κάτω και πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε μέσα στο ποτάμι. Αυτό. Μετά δεν, δεν μπορούσα να την βγάλω από μέσα. Ναι, δεν μπορούσα να πέσω στο νερό να την βγάλω».

Η μητέρα φεύγει από τον Αλιάκμονα με ταξί

Και ενώ η 29χρονη προσπαθεί να αρνηθεί την κάθε κατηγορία που τη βαραίνει ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τη μητέρα να φεύγει με ταξί από τον ποταμό Αλιάκμονα, την ώρα που το βρέφος βρισκόταν πνιγμένο στη θάλασσα εξαιτίας της ίδιας του της μητέρας.

«Δεν ήξερα τίποτα, με δρομολόγησε το κέντρο. Στο φράγμα. Πήγα, ήταν η κοπέλα, μπήκε στο πίσω κάθισμα, την πήγα στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης» αναφέρει ο οδηγός ταξί, που παρέλαβε την 29χρονη μητέρα αφού αυτή είχε μόλις σκοτώσει το παιδί της στα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα.

Ο ίδιος φέρεται να έχει καταθέσει στην Αστυνομία πως δεν διέκρινε απολύτως καμία ταραχή στη γυναίκα.

«Δεν μου είπε τίποτα απολύτως. Κανονική κούρσα, όπως παίρνει ο κόσμος ένα ταξί. Δεν ήξερα τίποτα και με κάλεσαν στην Ασφάλεια. Εκεί ρώτησα και μου είπαν ότι είναι η κοπέλα που μετέφερες σκότωσε το παιδί της» ανέφερε μιλώντας στο OPEN.

Συγκλονίζει ο αστυνομικός που βρήκε το βρέφος

Ο αστυνομικός που ήταν παρών στην ανεύρεση του άτυχου βρέφους περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που προσπάθησε μαζί με τους συναδέλφους του να βρει το αδικοχαμένο κοριτσάκι.

«Ήμασταν μια ομάδα της ΟΠΚΕ 5 ατόμων, οι διοικητές των τμημάτων ασφαλείας Βέροιας και Αλεξάνδρειας και δύο περιπολικά. Από τις 10 το βράδυ ψάχναμε στο ποτάμι. Στις 12 και μισή φτάσαμε στις όχθες. Ένας συνάδελφος εντόπισε το μωρό στην άκρη στα βράχια στη 1 και μισή τα ξημερώματα», είπε αρχικά ο αστυνομικός.

«Αμέσως μας φώναξε. Το μωρό επέπλεε στο νερό μπρούμυτα. Πήγαμε στο σημείο το βγάλαμε έξω και είδαμε ότι ήταν παγωμένο και νεκρό. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν ήταν αλήθεια ή ψέμα. Είχε κάποια σημάδια στο πρόσωπο. Το μωρό ήταν περιποιημένο. Φορούσε μπουφανάκι , ένα κολάν πολύχρωμο και τα παπουτσάκια του. Όλοι μας σοκαριστήκαμε. Είμαστε και οι 5 πατεράδες μικρών παιδιών», πρόσθεσε συγκλονισμένος ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ.

«Είπε ότι μπουσούλησε το μωρό», λέει ο αδερφός της 29χρονης

Για την 29χρονη μητέρα που κατηγορείται για τον θάνατο του 11 μηνών βρέφους της στη Βέροια, πετώντας το στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα μίλησε ο αδερφός της στην τηλεόραση του Alpha.

«Μπουσουλούσε, γλίστρησε και έπεσε το μωρό», είπε αρχικά ο αδερφός της 29χρονης. Ενώ ο ίδιος μιλώντας για την ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας ανέφερε «δεν την άκουσα καλά όταν μιλήσαμε».

Η νεαρή, μεγάλωνε το μωρό με την μητέρα της και τον παππού της στο χωριό Σταυρός στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας.

«Πήρε το παιδί και έφυγε με ταξί την παραμονή, εγώ την είδα, κάπου πήγε αλλά δεν μας είπε που. Ήρθε την επόμενη μέρα στο σπίτι αλλά χωρίς το παιδί, νόμιζα ότι το μωρό ήταν στον πατέρα του δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζω τι έκανε μετά», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι η αδερφή του «έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή την οποία είχε κόψει» ενώ τόνισε ότι η αδερφή δεν επισκεπτόταν ψυχίατρο.

Τέλος ο ανέφερε ότι ήταν «ελάχιστες οι φορές που την είχαν επισκεφθεί οι κοινωνικοί λειτουργοί».

Το μεγάλο ερώτημα της τραγωδίας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η νεαρή μητέρα είχε νοσηλευτεί κατά το παρελθόν πολλές φορές σε ψυχιατρική κλινική και εκδήλωνε συμπεριφορές που έδειχναν ότι δεν ήταν σε θέση να μεγαλώσει ένα παιδί. Μετά τη σύλληψή της δε μπορούσε να πει στους αστυνομικούς γιατί προχώρησε στην φρικώδη πράξη.

Η 29χρονη ζούσε με τους γονείς της, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που κατάλαβαν ότι κάτι κακό έχει συμβεί, ειδοποιώντας την Αστυνομία. Η κόρη τους πήρε το παιδί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς λέγοντας ότι θα πάει σε φιλικό σπίτι για να κάνει ρεβεγιόν. Ωστόσο, είπε ψέματα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι πήρε ταξί από το χωριό όπου ζει και κατευθύνθηκε με το μωρό στην αγκαλιά στην περιοχή όπου βρίσκεται το φράγμα του Αλιάκμονα. Εκεί πέταξε το βρέφος στο νερό. Στη συνέχεια, πήγε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της.

Την άλλη μέρα επέστρεψε στο σπίτι της, όπου ανάστατοι οι γονείς της αντιλήφθηκαν ότι το μωρό έχει εξαφανιστεί. Όταν τη ρώτησαν που βρίσκεται, εκείνη δεν έδινε κάποια λογική απάντηση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε δεν κατάλαβε το παραμικρό, καθώς η συμπεριφορά της ήταν απολύτως φυσιολογική: «Δεν έδειχνε ταραγμένη».

Όταν οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες και τη ρώτησαν που βρίσκεται το μωρό, δεν έδινε κάποια λογική απάντηση. Μέχρι που μίλησε για «μία βόλτα στο ποτάμι» που πήγε μαζί με το παιδί και τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να την πιέζουν για να τους προσδιορίσει το σημείο.

«Αυτό το παιδί δεν το αγαπούσε κανείς, ούτε οι γονείς μου το αγαπούσαν», είπε λίγη ώρα αργότερα.

Η στάση της άλλαξε όταν οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι δεν σκότωσε το παιδί της και ότι δεν ξέρει τι έγινε. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 29χρονη το τελευταίο διάστημα δεν λάμβανε τη φαρμακευτική αγωγή που της είχε χορηγηθεί.

Ο πατέρας του βρέφους προσπαθούσε να την πείσει να αναγνωρίσει το παιδί, ωστόσο, εκείνη αρνείτο (σύμφωνα τουλάχιστον με τον ίδιο).

Ξεσπά ο παππούς της 29χρονης: «Είχε νοσηλευτεί πολλές φορές εδώ και 14 χρόνια»

Σπαρακτικές οι δηλώσεις του παππού της στον ΑΝΤ1, που αναφέρθηκε στις νοσηλείες της εγγονής του, κλαίγοντας για το αδικοχαμένο του δισέγγονο.

«Να έπαιρνε την αγωγή της. Όταν γέννησε δεν έπαθε τίποτα. Δεν ξαναπήγαμε στην κλινική. Είχε νοσηλευτεί πολλές φορές εδώ και 14 χρόνια. Όταν έπαιρνε όμως την αγωγή ήταν πάρα πολύ καλά. Όταν δεν την έπαιρνε πάλι εισαγγελική εντολή, πάλι μέσα. Είπαν εμείς θα ερχόμαστε κάθε μήνα. Ούτε καν πατήσανε. Ας το ακούσουν. Να πάω να ανάψω το κερί του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.