ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νότια Κορέα: «Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς»

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή Σουκτσόν της επαρχίας Νότιας Πιονγκάν

Νότια Κορέα: «Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς»

Το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας, υποστηρίζει πως Βόρεια Κορέα, εκτόξευσε στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της την Τετάρτη, βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή Σουκτσόν της επαρχίας Νότιας Πιονγκάν. Ο στρατός της Νότιας Κορέας, αναφέρει η Σεούλ έχει ενισχύσει την επιτήρηση και συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας υποστήριξε ότι ο πύραυλος διένυσε περίπου 250 χιλιόμετρα σε χαμηλό ύψος περίπου 50 χιλιομέτρων, ενώ κατέληξε στη θάλασσα της Ιαπωνίας. Οι αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν περαιτέρω στοιχεία, όπως η τροχιά του πυραύλου.

Η Σεούλ καταγγέλλει το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι απειλεί «την ειρήνη και την ασφάλεια της Νότιας Κορέας, της περιοχής και της διεθνούς κοινότητας».

Είναι η 32η ημέρα φέτος που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί πυραυλική δοκιμή, σύμφωνα με την καταμέτρηση του CNN. Ο αριθμός, που περιλαμβάνει τόσο βαλλιστικούς πυραύλους όσο και πυραύλους κρουζ, μαρτυρά έντονη κινητικότητα, καθώς το 2020 έγιναν μόνο τέσσερις δοκιμές και το 2021 οκτώ.

Η εκτόξευση έγινε κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ. Παράλληλα ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε την περασμένη εβδομάδα ήταν εδάφους -αέρος SA-5 της σοβιετικής εποχής και όχι βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς, όπως είχε αρχικά υποστηρίξει.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο είναι αυξανόμενη. Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ απαντούν στις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ, ενισχύοντας κοινές ασκήσεις και δοκιμές πυραύλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουάσινγκτον αλλά και διεθνείς παρατηρητές προειδοποιούν εδώ και μήνες ότι η Βόρεια Κορέα φαίνεται να προετοιμάζεται για υπόγεια πυρηνική δοκιμή, καθώς δορυφορικές εικόνες δείχνουν έντονη δραστηριότητα στο σημείο που γίνονται. Μια τέτοια δοκιμή θα ήταν η πρώτη εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.